Alınan tüm önlemlere rağmen Tavaklı Köyünde Pazar günü 6’ıncı yangın çıktı. 10 günde çıkan 8’inci yangın kundaklama şüphelerini güçlendirirken yangınlara karşı hassas günlerden geçtiğimiz ve tüm kulluk kuvvetlerin de yangına karşı nöbette olduğu son günlerde Tavaklı köyünde çıkan yangınlar bezdirdi. Yangınlar sonrasında kundaklama şüpheleri artarken vatandaşlar Tavaklı’yı yakan Neron’un artık bulunmasını istiyor.

Ezine İlçesine bağlı Tavaklı köyünde son bir ayda 8 kez yangın çıktı. Pazar günü Tavaklı sakinleri yine cehennemi yaşadı.  Hafta sonu öğleden sonra bölgenin ağaçlık alanında çıkan  Yangına havadan ve karadan müdahale başlatıldı. Yangın söndürme çalışmalarına  4 helikopter, 20 arazöz, çevre belediyelerine ait itfaiye araçları, çok sayıda işçi ve bölgede yaşayan vatandaşlar katıldı. Oğun çaba sonucunda kontrol altına alan  Yangında, 10 dönüm alanda bulunan kızılçam ve zeytin ağaçları zarar gördü.  Kontrol altına alınan yangın da  son 1 ayda bölgede 6'ncı kez yangın çıkması sebebiyle, jandarma ekipleri sabotaj ihtimalini araştırıyor.

Neden Tavaklı?
Ezine İlçesine bağlı Tavaklı Köyünde sıklaşmaya başlayan yangınlar  sabotaj ihtimalini güçlendiriyor.  Hafta sonu çıkan 8’inci yangın da kontrol altına alınırken   Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, Tavaklı köyünde yazlıkların bulunduğu Adatepe mevkiinde sık sık yangın çıktığı için nöbetçi ekip bulundurduklarını ve bu sayede yangına birkaç dakika gibi sürede ilk müdahalenin yapıldığını belirtti. Demirci, yangının ilk başta rüzgar nedeniyle yerleşim yerlerine doğru ilerlediğini, ekiplerin müdahalesi ile önünün kesildiğini söyledi. Öte yandan Ezine’nin tavaklı ilçesinden sık çıkan yangınlar beraberinde soru işaretlerini de getirdi.  Vatandaşlar ‘Neden Tavaklı’ diye soruyor.

Yeter Artık Bulun Şu Neron’u
Yangınların sıklaştığı Tavaklı’da sabotaj ihtimali yükselirken bazı iddialar da ortaya atılmaya başladı. Son günlerde köye giren beyaz bir motorun şüphe çektiğini belirten yöre sakinleri  sabotajı yapan da onun olduğu iddia edildi. Yangınların çoğaldığı köyde tedbirler arttırılırken, 8’inci yangınını çıkaran kişiyi bulun çağrısı yapılıyor. Tavaklı’da üst üste yaşanan yangınlar sonrasında bir dönem Roma’yı yakarak seyreden İmparator Neron’da bir kez daha akıllara gelirken vatandaşlar “Yeter artık bulun şu  Neron’u” diyor.

Vali İlhami Aktaş Tavaklı Köyünde İncelemelerde Bulundu
Son günlerde yaşanan yangınlarla Cennet Tavaklı Köyünde Cehennemi yaşayan vatandaşlara destek olmak ve yangın alanında incelemelerde bulunmak amacı ile  Vali İlhami Aktaş Tavaklı Köyünü ziyaret etti.   Vali İlhami Aktaş, yangının söndürme ve soğutma çalışmaları hakkında Orman Bölge Müdürü Enver Demirci’den bilgi aldı. Tavaklı Köyü sakinlerine geçmiş olsun dileklerinde bulunan Vali İlhami Aktaş, yangına müdahale eden orman ekiplerine ve vatandaşlara teşekkür etti. Orman yangını çıkan Tavaklı Köyünde Vali İlhami Aktaş’a, Ezine Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Tahsin Saruhan, Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, İl Genel Meclis Üyesi Murat Yahya Sezgin, Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu ve Tavaklı Köyü Muhtarı Ender Şengül eşlik etti.
 
Cuma Deren