Japonya'nın başkenti Tokyo'da gerçekleştirilen Olimpiyat Oyunları'na kota alarak katılan Çanakkaleli ilk Millî Sporcu olan Oğuz Uyar,  olimpiyat dönüşünde gerçekleştirdiği kurum ziyaretleri kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz’ı ziyaret ederek başarısını paylaştı.

Japonya’nın başkenti Tokyo’da 23 Temmuz-8 Ağustos tarihlerinde düzenlenen 32. Yaz Olimpiyat Oyunları sona erdi. Olimpiyatlara 18 farklı branşta 108 sporcumuz katılım sağladı. Ülkemiz toplam 6 branşta 2 altın, 2 gümüş ve 9 bronz olmak üzere toplamda 13 madalya ile tarihinin en yüksek madalya sayısına ulaşırken tarihi  olimpiyatlarda Çanakkale’yi Oğuz Uyar temsil etti.  Ülkemizi Olimpiyatlarda Atletizm spor dalında 4x100m Bayrak yarışlarında temsil eden Çanakkale’yi de  gururla temsil eden Oğuz Uyar, Çanakkale’deki kurumları da ziyaret ederek başarısını paylaştı. Uyar bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmza’ı da makamında ziyaret etti.
Çanakkale’nin  ilk Millî Sporcusu Oğuz Uyar’ın Milli Eğitim Müdürlüğü ziyaretinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Antrenörü Vijdan Berberoğlu ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan da yer aldı. Milli Atlet Uyar, Tokyo olimpiyat sürecini ve eğitim çalışmaları hakkında bilgiler vererek desteklerinden dolayı İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz’a teşekkür etti.  İl Millî Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz da  atletizm branşında 200 m Türkiye rekortmeni 4x100m bayrak şampiyonu ve Çanakkale'den Olimpiyat Oyunları'na katılan ilk Millî Sporcu Oğuz Uyar'ı, ailesini ve emeği geçen herkesi tebrik ederek başarılarının devam etmesi temennisinde bulundu.
 
 Şerife Erdem