Çanakkale Bisiklet Platformu tarafından düzenlenen ‘Sağlık İçin Hareket, Hareket İçin Bisiklet’ etkinliği büyük ilgi gördü.

Kentteki ulaşım sorununu en aza indirmek ve sağlıklı yaşam için bisiklet kullanmayı teşvik etmek amacı ile Troya Festivali Kapsamında Çanakkale Bisiklet Platformu tarafından bir etkinlik gerçekleştirildi. ‘Sağlık İçin Hareket, Hareket İçin Bisiklet’ sloganı ile bir tur etkinliği gerçekleştirilen platformun start verdiği Golf Çay Bahçesinin önündeki programa Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da katıldı. Burada bir açıklama yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan bisiklet kullanımı ve kent içi ulaşım hakkında bilgi vererek “Bisiklet, çevre ve sağlık adına son derece önemli bir ulaşım aracı. Çanakkale Bisiklet Platformu üyelerine, Çanakkale'de bu akımı geliştirdikleri ve sundukları görsel şölen için teşekkür ederim” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından  Golf Aile Çay Bahçesi önünden başlayan etkinlik kapsamında yoğun katılım gösteren bisiklet sahibi vatandaşlar tur kapsamında  Kayserili Ahmet Paşa Caddesi - İskele - Cumhuriyet Bulvarı - İnönü Caddesi - İnönü Köprüsü - Plaj Caddesi - Deniz Sokak - Aziziye Caddesi - 100. Yıl Caddesi - Atatürk Caddesi - Üniversite Kavşağı - Prof. Dr. Ümit Serdaroğlu Caddesi - Lozan Caddesi - Troya Caddesi -Atikhisar/Piri Reis Caddesi - Atatürk Caddesi - Demircioğlu Caddesi - İskele güzergahı ile Troya Atı önünde sonlandı. Etkinliğin sonunda ise katılımcılara plaket takdim töreni gerçekleştirildi.

İsmail Şen