Geçtiğimiz günlerde de yangının çıktığı Ezine İlçesine Bağlı Tavaklı Köyünde Önceki gün yeniden alevler yükseldi. Köyde 3 gün arayla çıkan üçüncü yangın da ekipler tarafından hızlıca kontrol altına alındı.
Orman yangınları ile mücadele ettiğimiz son günlerde yaşanan yangındalara karşı hassasiyetin üst düzeyde. Yangınlara karşı teyakkuza geçen ülkemizde olduğu gibi Çanakkale’de de çıkan her yangına anında müdahale ediliyor. Bu kapsamda önceki gün Tavaklı’da yangın çıkmıştı. Ezine İlçesine bağlı Tavaklı Köyünde çıkan iki yangına Köylülerin de desteği ile kısa sürede müdahale edilerek yangın büyümeden söndürülmüştü. Diken üstünde olan köyde önceki gün üçüncü yangın çıktı.  Tavaklı Köyü Sazak mevkiinde dumanların yükseldiğini gören köylüler durumu hemen ALO 177 Orman Yangın İhbar Hattına bildirdi. Kısa sürede bölgeye giden ekipler yangına havadan ve karadan müdahale etti. Orman yangını ekiplerin başarılı müdahalesinin ardından kontrol altına alındı. Ekiplerin hızlı müdahalesi ile kontrol altına alınan orman yangınında   yaklaşık 15 dönüm orman arazisi zarar gördü.

Vali İlhami Aktaş Yangın Bölgesindeydi
Vali İlhami Aktaş da Tavaklı köyünde yangın bölgesine giderek yangın söndürme çalışmalarını yerinde inceledi.  Ezine Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Tahsin Saruhan, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, İl Genel Meclis Üyesi Murat Yahya Sezgin, AK Parti Ezine İlçe Başkanı Mehmet Ünsal ve Tavaklı Köyü Muhtarı Ender Şengül’ün de bulunduğu incelemede Vali İlhami Aktaş, yangının söndürme ve soğutma çalışmaları hakkında orman ekiplerinden bilgi aldı.  İl genelinde ormanlara giriş çıkış yasaklarını en katı şekilde uygulandığını. ikinci bir karara kadar bu yasağın sıkı biçimde uygulayacağını belirten Vali İlhami Aktaş, “İçinde bulunduğumuz mevsim ve hava şartları yangınların oluşması için en elverişli zamanlardır. Lütfen ormanlarımız konusunda hassas olalım ormanda ateş, duman ve şüpheli bir durum görüldüğünde zaman kaybetmeden 112 Acil Durum ve 177 Alo Orman Yangın hatlarını arayalım” diye konuştu.

Cuma Deren