Kuzey Ege’nin incisi, tatilin cennet köşesi Assos bölgesindeki Sazlıaltı mevkiinde, ormana ait bir alanı 20 yıllığına kiralayan HALK TV’ nin sahibi İbrahim Öztürk'ün, arazi üzerinde bulunan yapıyı yıkıp, ardından da yerine kaçak olarak inşa ettiği ileri sürülen tesis için, bazı CHP’ li İl Genel Meclis üyelerinin kararı sonucu İl Encümeninden yıkım kararı çıktı.
 
AK PARTİ'Lİ TURAN’DAN MANİDAR PAYLAŞIM;
“TEŞEKKÜRLER BAZI CHP'LİLER…”
 
Yıkım kararının ardından AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, sosyal medya hesabından yüz gülümseten, manidar bir ifade kullandı.
 
AK Parti Kurmayı Turan; "CHP'lilerin açılışını yaptığı kaçak yapı için bugün CHP'li encümenler yıkım kararı aldı. Teşekkürler bazı CHP'liler :)" paylaşımında bulundu.
 
İKİ EVET, YIKIM GETİRDİ…!
Yıkım oylamasına, ‘evet’ diyerek AK Partili Encümen üyelerinin kararına katkı sunan CHP‘ li  Encümen üyeleri, Yıkım Ve Ceza kararını çıkardı.
 Evet’ çi Encümen üyelerinin, Ezine ve Çan ilçesinden oldukları öğrenildi.
 
AYLAR ÖNCE DE, BİR OY İLE BAŞKANLIK
Encümen’den çıkan sonuç, akıllara;  İl Genel Meclis Başkanlığı seçimini getiren, bağımsız aday olup, AK Parti’ nin tüm Meclis üyeleri yanında,  bir CHP’ li İl Genel meclis üyesinin oyu ile kazanılan, uzun süre tartışılan Meclis Başkanlık seçimini de getirdi.
 
Son gelişme üzerine,  Siyaset kamuoyundan şu yorum geldi;
“CHP’ nin iki ok’ u saptı, yıkım kararı ile para cezası çıktı”
-----------------------------------------------------
KAÇAK YAPI İDDİASINA, ENCÜMEN KARARI;
“HEM YIKIM, HEM CEZA…”
------------------------------------------------------
Halk TV sahibi tarafından kiralanıp, üzerine kaçak yapı inşa edildiği iddialarına,  son noktayı İl Encümeni koydu. İl Genel Meclisi’ nin Encümeninde oylamaya açılan ‘yıkım ve ceza’ talebi, iki CHP’ li Meclis üyesinin ‘evet’ oyları ile kabul gördü.
 
Çanakkale İl Genel Meclisi Encümeni’nde yer alan Ezine CHP İl Genel Meclisi üyesi Hüseyin Aşkın Gülşen ile Çan CHP İl Genel Meclisi üyesi Erdal Güler’ in, Halk TV’nin sahibi Cafer Mahiroğlu’ nun Assos’taki işyeri hakkındaki yıkım kararına “Evet” oyu kullandıkları öğrenildi.
 
Bu sayede, bir süredir kamuoyunun tartışma konusuna dönüşen Kaçak inşaat meselesi sonuca kavuştu. 
 
Kuzey Ege’nin incisi, tatilin cennet köşesi Assos bölgesindeki Sazlıaltı mevkiinde, ormana ait bir alanı 20 yıllığına kiraladığı bilinen HALK TV’ nin sahibi  İbrahim Öztürk'ün, arazi üzerinde bulunan yapıyı yıkıp, ardından da yerine kaçak olarak inşa ettiği  ileri sürülen tesis için, bazı CHP’ li İl Genel Meclis üyelerinin kararı sonucu  İl Encümeninde  yıkım kararı alındı.
Assos bölgesindeki kaçak plaj tesisi için alınan yıkım kararı, dün gün boyu siyaset kamuoyunun öncelikli gündem maddesine dönüştü.
 
Ulusal Haber Ajansları, iki CHP’ li Encümen üyesinin ‘evet’ oyu ile çıkan yıkım ve para cezası kararını, Çanakkale’nin flaş gelişmesi olarak abonesi basın kuruluşlarına servis etti.
   
Demirören Haber Ajansı (DHA) muhabiri Burak Gezen’ in haberine göre, yıkım ve para cezası kararı Encümen kararı ile alındı.
-DHA, gelişmeyi şu ifadeler ile kamuoyuna duyurdu;
Ayvacık ilçesinde, Assos bölgesindeki Sazlıaltı mevkiinde ormana ait bir alanı 20 yıllığına kiralayan İbrahim Öztürk'ün, arazi üzerinde bulunan yapıyı yıkarak, yerine kaçak olarak yaptığı ileri sürülen plaj tesisi için yıkım kararı ve para cezası çıktı. 

Çanakkale Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü başkanlığında, İl Özel İdaresi'nde yapılan İl Encümen Toplantısında, Ayvacık ilçesi Assos bölgesinde İbrahim Özdemir tarafından 20 yıllığına kiralanan sahildeki arazi üzerine kaçak yapıldığı iddia edilen yapıyla ilgili gündem maddesi görüşüldü. 

157'nci ada 7 parseldeki kaçak yapıya, 42'nci madde gereğince 62 bin lira idari para cezası verilmesi karara bağlanırken, 32'nci madde gereğince de yapı için yıkım kararı verildi. İl Özel İdaresi, mühür fekkinden dolayı işletme sahibi hakkında ayrıca savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

AK PARTİ'Lİ TURAN: TEŞEKKÜRLER BAZI CHP'LİLER

Yıkım kararının ardından AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, sosyal medya hesabından, "CHP'lilerin açılışını yaptığı kaçak yapı için bugün CHP'li encümenler yıkım kararı aldı. Teşekkürler bazı CHP'liler :)" paylaşımında bulundu. 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, kaçak olduğu ileri sürülen plaj tesisinin yapılması için yıkılan eski yapıya ait yapı kayıt belgesini de iptal etmişti. 

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’nden İbrahim Özdemir tarafından 20 yıllığına kiralanan sahildeki arazide üzerine yapılan restoran ve plaj, geçtiğimiz günlerde düzenlenen organizasyonla hizmete girmişti. Açılışa katılan CHP Parti Meclisi Üyesi Tahsin Tarhan, sosyal medya hesabından fotoğraflar ile birlikte paylaştığı mesajında, restoran ve plajın Cafer Mahiroğlu'na ait olduğunu belirtmişti. Açılışa CHP Genel Başkan Yardımcıları, CHP'li Milletvekilleri ve CHP'li Belediye Başkanları katılmıştı. –


Cuma Deren