Cuma pazarında, hafta hasadı devam eden domates, fiyatıyla vatandaşları sevindirdi. 

Çanakkaleli tüketicinin uzun zamandır, beklediği Domates fiyatı tüketiciyi sevindirdi. Geçtiğimiz gün Cuma pazarında bu hafta hasadı devam eden domates, fiyatıyla vatandaşın yüzünü güldürmeye devam etti. Yaz aylarının da gelmesi ile meyve fiyatlarında da bir önceki haftalara göre fiyatlar düştü.

Her hafta hafta fiyat listesinde bazı ürünlerin fiyatı düşerken bazı ürünlerde de artış gözlemlendi. Yaz meyvelerinin fiyatları geçen haftaya göre biraza daha düşüş gösterdi.  Erik, kiraz ve şeftali fiyatları geçtiğimiz haftaya göre daha azaldı.  Kentin en kalabalık halk pazarlarından olan Cuma  pazarında bu hafta da kentlilerin akınına uğradı. Her hafta kurulan bu hafta yaşanan fiyat düşüklüğü vatandaş tarafından olumlu karşılandı. Geçtiğimiz hafta kayısı, çilek, kiraz kilosu 10 liraya satılırken bu hafta 5 liraya kadar alıcısıyla buluştu. Domates, salatalık, biber gibi sebzelerin 6 liradan 3 liraya kadar inmesi vatandaşların talebini arttırdı. Yaz mevsiminin vazgeçilmez ürünü olan karpuz fiyatları da bu hafta kilosu 75 kuruştan tezgahlarda yer buldu. Cuma Pazarı’nda yaz ürünlerinin fiyatları geçtiğimiz haftaya göre düşüş gösterdi. Düşüşün birkaç hafta içinde belirgin bir şekilde tezgaha yansıyacağı ifade edildi. Kentin en kalabalık halk pazarlarından olan Cuma pazarı bu hafta da kentlilerin akınına uğradı.

DOMATES FİYATI 3.5 LİRA
Vatandaşlar bu hafta pazarda en çok domates satılan tezgahlara yoğun ilgi gösterdi. Turşu ve salça mevsimin gelmesiyle beraber pazarda vatandaşlar domates alımlarına ağırlık verdi. Domates satışı yapılan tezgahlarda kilo kilo domates satın aldı. Domates fiyatı 3,5 liraya kadar düşerek vatandaşın yüzünü güldürdü. Sebze fiyatları ise domates kilosu 3, kabak 5, patates 4 kilo 10, kuru soğan 2.50, salatalık 4, patlıcan 5, dere otu ve maydanoz 1, olarak satıldı. Meyveler ise kiraz 5, şeftali 7, nektarın 6, elma 5 olarak satıldı.  Çanakkale Belediyesi vatandaşların daha sağlıklı ve rahat bir ortamda alışveriş yapabilmeleri için her iki pazarda da gerekli tüm önlemleri almaya devam ediyor. Covid-19 kuralları kapsamında zabıta ekiplerince daha düzenli bir hale getirilen pazar yerine vatandaşların maskesiz girişine izin verilmiyor. Öte yandan pazara girişte vatandaşların HES kodların denetim ekiplerince kontrol ediliyor. Pazar yeri girişlerinde vatandaşların sağlığı için el dezenfektan üniteleri  de bulunduruluyor. Zabıta ekipleri Pazar içerisinde sık sık yaptıkları maske denetimleri ile koronavirüse geçit vermiyor.

İsmail ŞEN