Yeni görev yeri, İzmir Katip Çelebi Üniversite'sinden, Aşı'nın önemine değinip, Vatandaşlara seslenen Prof. Dr. Şener, katıldığı Canlı TV porgramlarında önemsenmesi gerekenin altını çizdi.
Yaşamak ve Yaşatmak için olmazsa olmazımızın, Aşılanmamız gerektiğini savunup, hayli çarpıcı şu vurguyu yaptı:;
"Aşı olmayanların sadece kendine değil, topluma da zararı olacaktır..."
BİR AY DA YAPILABİLİR, BU HAYAL DEĞİL..,.
Aşılama hızını artırmanın mümkün olduğnu da söyleyen Prof. Dr. Şener;
"Gelen tüm aşıları yaygın bir defa da yapmak ve iki doz arasının açılması akılcı...örnekleri var...6-12 hafta açan ülkeler oldu...Bir defada 30 milyon kişinin aşılanması vaka sayısının ciddi düşmesini sağlar...Bu sadece bir ayda yapılabilir, hayal değil..." vurgusu yaptı.
------------------------------
Uzman isim konuştu;
"TEREDDÜTSÜZ AŞILAN Kİ,
PANDEMİ DURSUN..!"
-----------------------------
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ)' nde görev yaptığı sürece,  yaptığı Pandemiye ilişkin bilgilendirmeleri ile ismini ezbmer ettiğmiiz Prof1. Dr. Şener, Yeni görev yeri İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nden sesv erdi. " AŞI OLMAK ÇOK ÖNEMLİ.." diyerek, Pandeminin durması, sonlanması için, AÜşı sırası gelen  her bireyin tereddütsüz aşı olmasını istedi.  
Katıldığı canlı TV programlarında, salgının başından buyana Toplumu bilgilendirip, yapılması gerekenrleri, alınan önlemlere uygulmasının olmazsa olmazımız olduğu yönünde çağrıları ile digkkat çeken isim, Prof. Dr. Alper Şener geçtiğimiz günlerde yine önemli başlıklar açıhp, çarpıcı bilgiler verdi.
HER BİR AŞI, MİLLİ SERVET...
Madde madde sıralayıp, randevusu gelenin Aşı olması gerektiğinin altını böylelikle önemle çizen Prof. Dr. Şeher;
"İstanbul'da açılan aşı randevularının ancak dörtte biri doluyor...
Filyasyon ekipleri gibi aşı ekipleri kurulabilir- yerinde aşı...Çünkü bu gelen aşıların hepsi bir milli servet...Saklanması da maliyet..." vurgusu yaptı, ardından da şöyle dedi;
"Aşılamada yaş sırasını artık kaldırmak akılcı olabilir... Çünkü çalışan kesim aşı olmaya istekli, kararsızı ikna etmek için zaman kaybına gerek yok-istekliye yönelmek lazım...
Normalleşmede neler olabilir?
 -Açık havayı kullanmak lazım...Parklar, bahçeler, sahiller...
  -Mesafenin korunamadığı açık alanın kapalıdan farkı yok, maske mutlaka halen kritik...
  -Restoran, kafe gibi alanlar açılacak ise açık alanda müşteri kabulu özendirilmeli, %50 doluluk oranı sahada çok işlemiyor
  -Aşılanmış grup için  seyahat ve tatil engeli olmaması düşünülebilir ama hala %14 aşılanma imkanı bulduğu için iyi değerlendirmek lazım...Örneğin oteller rezervasyon için aşılanmış olma zorunluluğu getirebilir?
BİR AYDA YAPILABİLİR, BU HAYAL DEĞİL..,.
Gelen tüm aşıları yaygın bir defa da yapmak ve iki doz arasının açılması akılcı...örnekleri var...6-12 hafta açan ülkeler oldu...Bir defada 30 milyon kişinin aşılanması vaka sayısının ciddi düşmesini sağlar...Bu sadece bir ayda yapılabilir, hayal değil..."
Peki ya, Covit 19'da son durum...
Prof. Dr. Şener, bu önemli soruya yanıt olacak şu ifadeleri kullandı; "Vaka sayılarında günlük dalgalanma olabilir. Haftalık değişim önemli...Düşüyor ama düşmeye devam etmesi AŞILANMA hızımıza bağlı...
Yüz binde 50 altına inmemiz için AŞI randevuları açıldı, ama ...'bekliyoruz nerde? ' diyenlerden ortada yok...
Yaz ayındaki AŞILANMA hızının artması halinde normalleşme devam eder...
Aşılanmayanlara kısıtlama çok tartışılıyor...Tıbbi anlamda uygun ama işin; sosyolojik, özgürlük, hukuki yönü benim bilgi alanım dışında...eminim buna da bir çözüm bulunur..."
EN ÇOK MERAK EDİLENE, NET YANIT
Biontech Aşısı üzerine de bilgiler veren Prof. Dr Şener; "Gebe ve emzirenlerde de güvenli olduğu gösterildi...
Gıda, besin,arı vb allerjik durumlarda tanımlanmış bir risk faktörü yok...Milyonlarca doz yapıldı- allerjisi olan ve olmayanlarda fark yok,
Yan etkileri; iğne yapılan yerde ağrı, hassasiyet vb- sistemik olarak ateş vb olabiliyor...ancak bunlar geçici,
Kısırlık vb söylemlerin hepsi bilimsel dayanaktan yoksun...Covid 19 hastalarında sperm sayısı azalanlar var; şimdi bu korona kısırlık yapıyor demek mi? değil tabii ki...
Biontech sonrası 9. ay, sinovac sonrası 6. ay hatırlatma dozu gerekecek gibi görünüyor- makalelerden- her yıl yapılması gerekebilir (yorum)...karma aşı (grip+korona) olabilir ama çalışmalar devam ediyor..." diye konuştu.
Prof. Dr.  Şener’in, dikkat çektiği ve önemsenmesinin gerekliliğini savunduğu bir değer konuya ilişkin sözleri ise şöyle geldi:
“Vaka sayıları düştü ama halen kritik eşik aşılmadı...Kritik eşik günde 1500-2000 vaka...
Düşüş hızı yavaşladı ama azalmaya devam edecektir... normalleşme için düşme hızına çok aldanmamak lazım; aşılama hızımız daha önemli...Haziran-Temmuz-Ağustos aşı poliklinikleri yoğun çalışacak.”

Cuma Deren