2020 sezonunda müsabakaların düzenlenemediği yağlı güreşlerde yeni sezon, Antalya'da düzenlenen Kumluca Yağlı Güreşleri ile başladı. Bin 300’e yakın güreşçinin katıldığı, güreşlerde Çan Belediyesi de 14 güreşçi ile katıldı.  Finalde İyi bir mücadele veren ve finalde rakibini deviren Hasan Özdemir Baş Altı Pehlivanlığa Yükseldi.

2020 sezonunda müsabakaların düzenlenemediği yağlı güreşlerde yeni sezon, Antalya'da düzenlenen Kumluca Yağlı Güreşleri ile başladı. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle 2020'de yapılamayan yağlı güreşlerde sezonun başladığı Antalya'da düzenlenen Kumluca Yağlı Güreşleri'nin 22'ncisinde Çan Belediyesi de 14 güreşçi ile katıldı.  İki gün süren ve kıran kırana geçen müsabakalarda Büyük Ortada boyda   Hasan Özdemir, Ümit Özgül, Küçük Orta Boyda  Yağız Akdemir, Burakcan Ayyıldız, Saffet  Kara, Onur Türker, Semih Arslan, Emirhan Saygı, Özgür Demir, Berkay Akdağ, Serkan Kuru , Ayak Boyunda  Efe Akdemir, Deste Küçük Boyda Levent Dalay, Deste Büyük Boyda ise İlkay Akdağ mücadele etti. 

Yağlı güreşlerin final ayağı olan ikinci günde Çan Belediyesinin 6 sporcusu birincilik için yarıştı. Yarı Finale Yükselen  Hasan Özdemir, Finalde rakibini yenerek hem  madalya aldı hem de Baş Altı pehlivanlığına yükseldi. Diğer bir madalya ise Deste Küçük Boy’da mücadele eden  Levent Dalay’dan geldi. Dalay, grubunda Yarı Finalde rakibine kaybederek 3. Oldu.   Güreşe katılan diğer sporcular ise .   boylarında son 8’e ve son 16’ye girerek büyük başarı elde ettiler.

Konu ile ilgili Çan Belediyesinden yapılan açıklamada “Kumluca’ya Bin 300’e yakın güreşçinin katıldığı, Güreşçilerimizin boylarında 200 civarında güreşçinin olduğu müsabakalarda son 16’ya ve son 8’e kalmaları kulübümüz, en önemlisi çocuklarımız ve ilçemiz adına büyük başarıdır.  Bu müsabakalar sonunda, artık ilçemizin Baş Pehlivanlığa aday Baş Altı güreşçisi var. Hasan Özdemir rakiplerini yenerek finale çıktı ve Baş Altı Pehlivanı oldu.  Çan Halkı adına hepsinin gözlerinden öpüyor. Tebrik ediyorum.  En önemlisi, güreşçilerimizi başından beri ilgilenen, antremanlarını yaptıran, Onları böylesi başarıya ulaştıran, en büyük pay sahibi Halil Pulat Hocamıza teşekkürlerimi, takdirlerimi özellikle sunmak istiyorum” ifadelerine yer verildi.

Başkan Bülent Ö Güreşlerde Sporcuları Yalnız Bırakmadı
Çanlı Sporclara destek olmak için Kumluca Yağlı Pehlivan Güreşlerine katılan Çan Belediye Başkanı Bülent Öz de sporcuları destekledi. Müsabakalar sonrasında sporcuları tebrik eden Belediye Başkanı Bülent Öz yaptığı açıklamada “ Antalya, Kumluca güreşlerinde temsilcimiz büyük orta pehlivanı Hasan Özdemir iki gün boyunca tüm rakiplerinin yenerek finale yükseldi.  Boy atlama hakkı olan bu güreşlerde sporcumuz başaltı pehlivanı olma hakkını kazanmış oldu. Çan Halkımıza hayırlı olsun” dedi.

İsmail Şen