Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığını ziyaret ederek alanda yapılan çalışmaları inceledi.
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığını ziyaret ederek Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ile bir araya geldi. Alan Başkanlığının ziyaretinin ardından çalışmaların devam ettiği Seddülbahir Kalesi, Sahra Hastanesi Müzesinde yapılan çalışmaları ve alandaki diğer çalışmaları da inceledi. Dünyanın en büyük destanının yazıldığı Gelibolu Tarihi Yarımadası, açık hava müzesinde yapılan Çalışmalar ile Çanakkale Ruhu yaşatılırken, alanı ziyaret eden yerli ve yabancı turistlere yönelik de bir çok çalışma gerçekleştiriliyor. Oluşturulan müzeler, restore edilen kaleler ve ihya eden şehitlikler ziyaretçilerin hizmetine sunuluyor. 106 yıl önce bu topraklarda yaşanan Çanakkale ruhu yeni nesillere de aktarılıyor.
Dünyanın en geniş eserlere sahip Açıkhava müzesi olma yolunda büyük adımların atıldığı yarımadada, Alanda gerçekleştirilen ziyaretlerde Şehitliklerde de incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve yetkililerden bilgiler aldı.
Şerife Erdem