Atletizm Türkiye şampiyonasında gösterdiği başarısının ardından Milli Takıma seçilen Çanakkaleli Oğuz Uyar 1-2 Mayısta Polonya'nın Silezia bölgesinde yapılacak olan Dünya Bayrak Yarışları Şampiyonası'nda Milli Takım, erkekler 4x100 ve 4x400 metre, karışık takımda ise 4x400 de olimpiyat kotası almak için yarışacak.

5-7 Şubat tarihleri arasında İstanbul da  gerçekleştirilen Turkcell Selahattin Yıldız Türkiye Büyükler ve U20 Salon Atletizm Şampiyonasına Çanakkaleli Oğuz Uyar damgasını vurmuştu. Sekiz ülkeden gelen 18 misafir atletin de katılım gösterdiği yarışmalarda üç günde 1200 atlet start aldı. Hem U20, hem de büyüklerde Balkan Salon Şampiyonası’nda yarışacak Türk Milli Takımı’nın belirlendiği organizasyonda tam sekiz Türkiye rekoru  kırılmıştı. Yarışmalara katılan Çanakkaleli atlet Oğuz Uyar, Türkiye şampiyonu olurken  21.25’lik derecesi ile U23 yeni Türkiye rekorunun sahibi olmuştu. Uyar Bu derecesi ile Milli takıma seçildi.

Çanakkaleli Oğuz Uyar  bu kez 1-2 Mayısta Polonya'nın Silezia bölgesinde yapılacak olan Dünya Bayrak Yarışları Şampiyonası'nda Milli Takım, erkekler 4x100 ve 4x400 metre, karışık takımda ise 4x400 de olimpiyat kotası almak için yarışacak.Dünya Bayrak Yarışları Şampiyonası’nda (World Relays) yarışacak Türkiye Atletizm Milli Takımı’nda  Uyar’ın yanında bulunacak  isimler şöyle: 4×100 metre erkekler: Ramil Guliyev, Jak Ali Harvey, Emre Zafer Barnes, Ertan Özkan, Oğuz Uyar, Umut Uysal olacaklar.

İsmail şen