AKINCI' DAN, BİDEN' A;
"TARİHİN İLE YÜZLEŞ,
ASIL SOY KIRIMCIYI GÖR..!"
---------------------------------------

ÇGC' DEN BİDEN'A; ,
"SOY KIRIMLARINIZI YAZAN, 
TARİH İLE YÜZLEŞİN...!"
ÇANAKKALE GAZETECİLER CEMİYETİ, ABD' NİN, 1. DÜNYA SAVAŞINDA  'ERMENİ TEHCİRİ' NE SOYKIRIM DEMESİEN ATEŞ PÜSKÜRDÜ.
'SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI' YAPILDIĞINI  VE ERMENİ TEHCİRİ'Nİ  SOY KIRIM OLARAK KABUL ETTİKLERİNİ AÇIKLAYAN ABD BAŞKANI JOE BİDEN'A, ABD' NİN TARİHE GEÇEN SOY KIRIMLARINı HATIRLATARAK YANIT VEREN ÇGC BAŞKANI HAFİZE AKINCI;
 "GEÇMİŞİNDEKİ KARA LEKELERİ GÖRMEZDEN GELENLER, SOY KIRIMIN ALASINI GERÇEKLEŞTİRENLER, DÜNYA TARİHİNE GEÇMİŞLERDİR.
NEDEN OLDUKLARI UTANÇ VERİCİ SOY KIRIMLARI NEDENİYLE, ABD' Yİ TARİH ASLA AF ETMEYECEKTİR.
YAPILAN BİRÇOK ARAŞTIRMADA, ABD' NİN YAPTIĞI SOY KIRIMLAR  TEK TEK  SIRALANMIŞTIR. ABD DÜNYA TARİHİNE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ SOY KIRIMLAR İLE GEÇMİŞTİR.

ABD'NİN YAPTIĞI  SOY KIRIMLARIN EN BAŞINDA; 100 MİLYON KIZILDERİLİ' Yİ HUNHARCA KATLETMELERİ GELMEKTEDİR.
KIZIRDERİLİLERİ AMERİKA KITASINDAN KENDİ ÖZ VATANLARINDAN SİLİP ATAN; 2.DÜNYA SAVAŞINDA NAGASAKİ VE HİROŞİMA'YA ATOM BOMBASI ATARAK 350.000 SİVİLİ CANLI CANLI YAKAN ABD  VE ONUN  İNSANLIĞI HEDEF ALAN POLİTİKALARIDIR. 
HİROŞİMA  VE NAGASAKİ' DE, BİNLERCE İNSANI SAKAT BIRAKAN; DÜNYADAKİ HER ZULÜMDE İMZASI,  HER TERÖR ÖRGÜTÜNDE PARMAĞI OLAN ABD’NİN  DEVLET BAŞKANI İÇ SİYASETTE PUAN TOPLAMAK ADINA,  1.DÜNYA SAVAŞINDAKİ ERMENİ TEHCİRİNE SOYKIRIM DEMİŞ. HALT ETMİŞTİR..! ÇGC OLARAK, ABD BAŞKANINI KINIYORUZ...

TÜM DÜNYA ABD ZORBALIĞINI VE TARİH BOYU YAPTIĞI SOYKIRIMLARI, TÜM AYRINTILARI İLE BİLMEKTE VE HER FIRSATTA HATIRLATMAKTADIR. BİDEN, ÜLKESİNİN TARİHİNE BAKTIĞINDA, ASIL SOY KIRIMCIYI GÖRECEKTİR"
ÇGC Başkanı Hafize Akıncı, 250 yıllık tarihi yüzkarası olaylarla dolu olan ABD’nin zulüm ve soykırımlarının saymakla bitmediğini hatırlatıp, şöyle devam etti;
"Birleşik Devletler, bağımsızlığını ilan etmeyi başardıktan sonra, topraklarını genişletmek amacıyla 1830 yılında çıkarılan 'Kızılderili Tehcir Yasası' ile bölgede yaşayan tüm yerlileri kendi topraklarından çıkarmıştır.
ABD’nin resmi devlet politikası olan Kızılderili soykırımı, Nazi Almanyası’nda Yahudilere karşı uygulanan soykırımdan da büyük bir soykırımdır.
ABD resmi makamları Kızılderili kellesi başına 5 dolar ödemiş ve bu tarihi kaynaklarda da geçmektedir.
ABD’liler, 'Bu vahşi hayvanların yani Kızılderililerin tamamen imha edilmesi gerekiyor', ve ' En iyi yerli ölü yerlidir'  politikasıyla,  kıtayı binlerce yıldır üzerinde yaşayan yerli halkın elinden zorla almıştır.
Tarihe geçen bir diğer gerçek; ABD' nin ilk biyolojik silahı, Kızılderililer üzerinde uygulamış olmasıdır.
Dünya yüzeyinde,  en büyük soykırım suçlusu Amerika Birleşik Devletleri’dir.
Uygarlıkların ve kültürlerin yıkımını gerçekleştiren olarak da isimlendiren, ABD ' nin başkanını, yaptığı son açıklamaları nedeniyle kınıyor, ABD Başkanını, Saymakla bimez soy kırımlarını yazan, kendi tarihi ile yüzleşmeye davet ediyoruz."

Şerife Erdem