İl Genel Meclis Başkanı seçiminden bir gün önce CHP’ den online istifa edip, Bağımsız ada olarak sandığa giren Nejat Önder’i seçtiren bir CHP’ li Meclis üyesinin kim olduğu arayışına kapılan İl Başkanlığının bu tutumu, bazı Meclis üyelerinin çarpıcı ifadelerine yol açtı.
VİTAMİN sordu, bazı CHP’ li Meclis üyeleri korkusuzca açık açık konuştu;
“Meclis üyeliğinden İstifa etmeyi, siyaseti bırakmayı düşünüyoruz”
Danışma toplantısı yapılsa, gözledikleri durumu anlatan açıklamalar yapıp, Rüzgar gülleri meselesi ile başlayıp, siyaseti geren, hata üzerine hatalar ile, bağıra bağıra gelen sonuca ateş püsküreceklerini, iktidar iken muhalefete düşüren nedenleri bir bir sıralayacaklarını vurgulayan Meclis üyeleri;
 “Sorunlar çoktu, gereken yapılmadı, kangren büyüdü, Meclis iktidarımız çöktü”

----------------------------------
URAL’ IN ‘HAİN KİM? ’ ARAYIŞINDA SON GELİŞME,
ZAN ALTINDAKİLER, ‘İSTİFA’ DÜŞÜNCESİNDE….
----------------------------------
İl Genel Meclis Başkanlığı gibi, Meclisin iktidarını da kaybeden CHP’ de sular durulmuyor. Hain kim arayışına giren CHP İl Başkanı Metin Ümir Ural’ ın bu tutumunun, bazı Meclis üyelerini Demoralize ettiği gözlendi.

SORUNLARI SIRALAYIP, İSTİFA VERECEĞİZ…
İl Genel Meclis Başkanı seçiminden bir gün önce CHP’ den online istifa edip, Bağımsız ada olarak sandığa giren Merkez ilçe İl Genel Meclis üyesi Nejat Önder’e seçim kazandıran ‘bir’ oyu veren CHP’ li Meclis üyesinin kim olduğu arayışı, siyaseti daha da gerdi.
CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural’ ın, ‘hain kim, bulacağız..!’ çıkışı ardından, bazı Meclis üyelerini istifa kararı aldıkları öğrenildi.
VİTAMİN sordu, bazı CHP’ li Meclis üyeleri korkusuzca açık açık konuştu; “Meclis üyeliğinden İstifa etmeyi, siyaseti bırakmayı düşünüyoruz”
Danışma toplantısı yapılsa, gözledikleri durumu anlatan açıklamalar yapıp, Rüzgar gülleri meselesi ile başlayıp, siyaseti geren, hata üzerine hatalar ile, bağıra bağıra gelen sonuca ateş püsküreceklerini, iktidar iken muhalefete düşüren nedenleri bir bir sıralayacaklarını vurgulayan Meclis üyeleri;
“Sorunlar çoktu, gereken yapılmadı, kangren büyüdü, İl Genel Meclisi iktidarımız çöktü”
VİTAMİN’ e özel konuşan, istifa verdiklerinde isimlerinin anılmasını isteyen bazı Meclis üyeleri, hayli çarpıcı ifadeler ile siyaset gündeminin birinci maddesi haline gelen Seçim sonucuna ve öncesinde izlenen sürece veryansın etti.
“Demoralize olduk. Bu durumda kim olmaz ki?” diyerek söze giren, VİTAMİN’ e konuşan CHP’ li Meclis üyeleri ardından da, “Sonuçtan da, sonuca götüren seçim sürecinden de, hayli etkilendik, moral bozuldu,.
Üstüne bir de seçim günü pozitif olduğu ve seçime katıldığını sonradan öğrendiğimiz Bir Meclis üyemizin,  ‘Acaba bize de virüs bulaştı mı?’ endişesi eklendi, gerildik, hepten kötü düşünür olduk.” İfadelerini kullandı.

İSTİFA, KENDİ TASARRUFUMUZ OLACAK…
Stratejik hatalar sonucu, seçim sürecinin başarısızlıkta noktalanmasının faturasının, ‘Hain avı’ ile geçiştirilmeye çalışıldığına inandıklarını vurgulayan CHP’ li Meclis üyeleri; 
“Kolay pes etmek bize yakışmaz ancak, pek çok olumsuzluğu örgütte birebir tanık oldu. Son noktayı koyacak kararların alınamadığı bu ortamda, daha fazla kalmanın anlamı yok.
İstifayı düşünüyoruz, hem Meclis üyeliğinden,  hem de gönül verdiğimiz partimizden.
Başarısızlık, kaybedilen Meclis iktidarı, kelimenin tam anlamıyla, hata üzerine hatalar ile bağıra bağıra geldi.
Yapacak yok bir şey demek, bu noktada söylenecek en son söz olur. Zan altında bırakılıp, demoralize edildik. Siyaseti bırakma kararı, kendiliğinden çıkmadı...
Bu gün danışma toplantısı olsa, söyleyecek çok sözümüz olacak. An itibari ile de istifaları sunarız.
Rüzgar gülleri hikayesi başladı, bir sürü söylenti döndü, para dı, tura dı, sonrası disiplin süreçleri, aynı hamam aynı tas. Bazılarının önümüzdeki dönem için Milletvekilliği hesapları da başladı. Acaba falancayı yanıma çeker miyim,  oyu nu çalar mıyım !
Dava adamı olmak gerek, Siyaset ilke ve prensip işi. Sağcı' ya da saygım var, Solcu' ya da. Siyasette sorun yumakları oluşuyor ve gereken yapılmıyor ise,  kangren büyür. Bizde de öyle oldu, hem Başkanlıktan olduk,  hem de İl Genel Meclis iktidarımız göz göre göre çöktü.
Şapkası önüne koyup düşünmesi gerekenler, sürecin neresinde, nasıl hata yaptık demeden, Hain arıyorlar.. Asıl suçlu kim, kamuoyu da görüyor, örgütümüz de. 
Eko turizme hassasiyet gösteren bazı meclis üyeleri, bu noktada darbe yiyeceğini biliyordu, yemeye de başladı. Bu dönen fırıldaklar ilk değil, son da olmaz. Herkesin gelecek hesabı var ise, siyaset zora girer. Doğruya doğru, yanlışa yanlış demeyenler ile bir olsak ne olur, olmasak ne olur!”

Erdem Sürek