Tedbirleri umursamayıp, ‘Tam kapanma olsa idi, Pandemi çoktan biterdi’ söylemini dillendiren zümreye, ÇOMÜ’ lü Profesör tane tane anlattı.
Salgının başından buyana, ekibi ile birlikte Korona Savaşı veren Prof. Dr. Alper Şener, bilgilendirme amaçlı paylaşımlarının bir yenisinde, ‘Tam Kapanma’ dan medet umanlara, bilimin ışığında gerçekleri sıraladı.

‘KAPANSAN DA, KAPANMASAN DA,
RİAYET ETMİYORSAN, SONUÇ YOK…!
Prof. Dr. Şener’ in şu ifadesi hayli dikkat çekici oldu;
“Önlemlere uyumun iyi olmadığı ülkelerde kapanma işe yarıyor,
Uyum iyi ise, belirgin fark yok..!”.   

---------------------------------------------
PANDEMİYİ SÜRDÜREN,
İNATLA, UYUMSUZLUK…
---------------------------------------------

Tedbirlere uymayıp, Pandemiyi tam kapanmanın bitireceğini savunan zümreye, Bilimsel veriler çerçevesinde yanıt geldi.
Sözü,’ Uyum yok ise, tam kapanma sonuç vermeyecek’ e getiren uzman isim Prof. Dr. Alper Şener, “Önlemlere uyumun iyi olmadığı ülkelerde kapanma işe yarıyor, Uyum iyi ise belirgin fark yok..!” şekilnde konuştu.
Tedbirleri umursamayıp, ‘Tam kapanma olsa idi, Pandemi çoktan biterdi’ söylemini dillendiren zümreye, ÇOMÜ’ lü Profesör tane tane anlattı.
Salgının başından buyana, ekibi ile birlikte Korona Savaşı veren Prof. Dr. Alper Şener, bilgilendirme amaçlı paylaşımlarının bir yenisinde, deyim yerinde ise;  ‘Tam Kapanma’ dan medet umanlara, bilimin ışığında gerçekleri sıraladı.

‘KAPANSAN DA, KAPANMASAN DA,  UYUM YOK İSE, SONUÇ YOK…!
ÇOMÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, kamuoyunda ‘ha bu gün, ha yarın’ denilerek beklendiği gözlenen tam kapanmaya ilişkin çarpıcı sözler etti.
Tedbirleri bir kenara bırakıp, çareyi tam kapanma önerisi sunarak dile getiren çok sayıda vatandaşın savunduğu yöntemin doğru olmadığı, Prof. Dr. Şener’ in son paylaşımında adeta dile geldi.
Salgının başından buyana, kamuoyunu bilgilendiren sosyal medya paylaşımlarında bulunan, Pandemiye karşı alınması gereken önlemleri sık sık sıralayan ÇOMÜ’ lü Profesör Şener, ‘Covid 19 Günlükleri’ başlıklı yeni paylaşımında, merak edilen o soruyu yöneltti, yanıtını da bilimsel veriler ışığında verdi.

‘KAPAN BİTSİN’ TEZİNİ SAVUNANLARA, ÖRNEKLERİ İLE GERÇEĞİ SUNDU…
Şener hoca, yanıtı merak edilir bir soruya ve ‘Kapan bitsin’ tezini savunanlara adeta bilimsel veriler ışığında seslendi.
Prof. Dr. Şener “Kapanma ne kadar etkili?” sorusuna açık şekilde dile getirip ardından da şu görüşü savundu;
“1. Yirmi yedi ülkenin kapanma periyotları - öncesi ve sonrası şeklinde incelenmiş,
2. İlginçtir- kapanma sonrası hastalık R skoru; düşüyor... ama prevelans ve mortalitede belirgin değişim olmuyor!” vurgusu yaptı.
Şener hoca ardından da net bir cümle kurdu, şöyle dedi;
“Yorum- önlemlere uyumun iyi olmadığı ülkelerde kapanma işe yarıyor - uyum iyi ise belirgin fark yok.”
ÇOMÜ’ lü profesör Şener, sözü adeta ‘Kapansak da, kapanmasak da, uyum yok ise sonuç yok” demeye getirdi.

Cuma Deren