Çanakkale'de 8 Okul, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde okullara verilen eTwinning etiketi almaya hak kazandı.

Öğretmenlerin bilgi ve iletişim teknolojileri becerilerini geliştirmek ve sınıfın günlük işleyişinin bir parçası haline getirmek, her düzeyde bilgi ve iletişim teknolojileri bilgisi olanlara hitap etmek amacı ile geliştirilen projelerin desteklenmeleri açısından büyük bir avantaj sağlayan Avrupa’daki Okullar Topluluğu olan e Twining, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyetler yürütülüyor. Projede ve verilen uygulamalarda başarılı olan okullara her yıl eTwinning Okul Etiketi veriliyor. Çanakkale’de de bu etiketi almaya 8 okul hak kazandı.  

Bu etiketi alan okulları Avrupa düzeyinde eTwinning için rol model okullar olarak tanınmakta, yüksek seviyede görünürlük elde ediyor. Dijital uygulamalar, e-güvenlik uygulamaları, pedagojik yenilikçi ve yaratıcı yaklaşımlar, eğitimcinin sürekli mesleki gelişiminin teşvik edilmesi, eğitimci ve öğrencilerle gerçekleştirilen işbirlikçi öğrenme uygulamalarının teşvik edilmesi alanlarında lider olarak tanınmak, ayrıca eTwinning okul etiketi alan okulların Milli Eğitim Bakanlığı projelerinde pilot okul olarak değerlendirilmesine  ve Avrupa Birliği Erasmus+ projelerinde avantaj kazanıyor.  22 Mart 2021'de açıklanan sonuçlara göre Çanakkale’de de  başvuru yapmaya hak kazanan 8 okul daha eTwinning Okul Etiketi almaya hak kazandı.

Yapılan Başvurular sonucunda Çanakkale’de  e Twining etiketi almaya hak kazanan okullar şöyle: Çanakkale Bilim ve Sanat Merkezi, Çanakkale Fen Lisesi, Şehit Cemal Demir Anadolu Lisesi, 25 Eylül İlkokulu, Umurbey İlkokulu, Anadolu İmamhatip Lisesi, Atatürk İlkokulu ve Yahya Çavuş Görme Engelliler Ortaokulu  etiketi almaya hak kazandı.
 
İsmail Şen