Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından desteklenen ve 81 İlin Müftülüğünde olduğu gibi Çanakkale İl Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen ‘On Kıta Bir Vatan İlelebet İstiklal’ temalı resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. 

 Genç nesillerin İstiklal Marşı'nı daha iyi anlamaları, Milli Şairimizi daha iyi tanımaları, ve gençler arasında bir farkındalık oluşturmak amacı ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından desteklenen ve 81 İl Müftülüğünde olduğu gibi Çanakkale Müftülüğü tarafından da ‘On Kıta Bir Vatan İlelebet İstiklal’ teması ile gerçekleştirilen resim ve kompozisyon yarışmaları tamamlandı.  Lise öğrencileri arasında düzenlenen kompozisyon ve ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen resim yarışmalarında dereceye girmek için gönderilen eserler Jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Yapılan değerlendirmelerin ardından  dereceye giren öğrenciler belirlendi.

Yapılan yarışmada Merkez İlçede Kompozisyonda, Ayşenur Taşkıran birinci olurken, Nisanur Tetik ikinci,  Büşra Nur Şayan ise üçüncü oldu. Resim dalında ise Betül Berra Sayın birinci,  Esma Ecmel Sayın ikinci, Zeynep Gül İşcanlı ise üçüncü oldu.  İl genelinde ise düzenlenen yarıima’da Kompozisyon dalında Ayşenur Taşkıran birinci, Elif Kayalar ikinci, İsmail Demirci ise üçüncü oldu. Resim dalında ise İl Genelinde Firdevs Alnıpak birinci, Betül
Berra Sayın ikinci, Yiğit Emir Yazıcı ise üçüncü oldu.

Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri müftülük konferans salonunda yapılan törende verildi. İl Müftüsü Şükrü Kabukçu ödül töreninde yaptığı konuşmada, yarışmaya katılarak dereceye giren öğrencileri, ailelerini ve öğretmenlerini tebrik ederek, katılımlarından dolayı öğrencilere teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere İl Müftüsü Şükrü Kabukçu tarafından hediyeleri ve ödülleri takdim edildi.
 
Şerife Erdem