Türkiye Kent Konseyleri Birliği’nin (TKKB) ev sahipliğinde 4-6 Mart günleri arasında ‘Kent Konseyleri Kadın Meclisleri Tarama Çalıştayı’ gerçekleştirildi. Online olarak gerçekleştirilen toplantıya Çanakkale Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevgi Uluşal’da katıldı.

Türkiye Kent Konseyleri Birliği’nin (TKKB) ev sahipliğinde 4-6 Mart günleri arasında online olarak gerçekleştirilen ‘Kent Konseyleri Kadın Meclisleri Tarama Çalıştayı’ gerçekleştirildi.  Çalıştaya dünya ve ülkemizde yaşanan değişimleri izleyen bilim insanları ile kent konseyi gönüllüleri bir araya gelerek odağında kadın olan kentsel gelişim sorunlarını tarayıp, bilimsel sonuçlar elde ettiler. Kent konseyleri kadın meclisleri, katılımcı demokrasi, yerel yönetişim, sürdürülebilir kentleşme için yeni işbirliği modellerinin ortaya konulacağı çalıştayda ayrıca; kadına yönelik şiddetle mücadele, pandemi, kadın dostu kentler, kent yönetimi, karar alma mekanizmaları, kadın
girişimciliği ve istihdamı, göç, uyum ile “Birleşmiş Milletler 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin Yerelleştirilmesi” konularında fikir alışverişi yapıldı.

Türkiye Kent Konseyleri Birliği’nin (TKKB) Youtube sayfasında gerçekleştirilen canlı yayınla yapılan  ve iki gün süren ‘Kent Konseyleri Kadın Meclisleri Tarama Çalıştayı’na katılan Çanakkale Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevgi Uluşal’da Çanakkale’de yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek yapılmasını istedikleri konuları da değerlendirdi. Uluşal, ayrıca çalıştaya bilimsel destek de sağladı.

İsmail Şen
 


Kaynak: Haber Merkezi