Hastalıklı ve Kurak bir yılı geride bıraktığımız şu son günlerde yağan yağmur ve kar bereketi gölet ve barajları doldurdu. Atikhisar barajının ardından bir iyi haber de Kalkım’dan geldi. Aralık ayında neredeyse kuruma seviyesine gelen Kalkım göleti son yağışlarla yeniden doldu. Sevindirici haberi ise Kalkım Belediye Başkanı İbrahim Taşkın Sosyal medya hesabının üzerinden yaptığı paylaşımla duyurdu.

Orman Yangınları, Karbon gazının salınımı başta olmak üzere her geçen gün artan küresel ısınmanın etkilerini bu yıl fazlası ile hissettik. Hastalıklarla boğuştuğumuz 2020 yılında kuraklukla da karşı karşıya geldik. Özellikle büyük şehirler başta olmak üzere Çanakkale’de de barajların ve göletlerin alarm seviyesine doğru gittiği belirtildi. Belediyeler başta olmak üzere harekete geçen kurumlar  önlemler alsa da tek çare yağışların olması olmuştu. Ancak beklenen yağışlar bu yıl da geç geldi. Aralık ayında beklenen yağışlar da gerçekleşmeyince kuraklık yüzünü iyice gösterdi. Barajların yanı sıra Bin pınarlı İda dağının eteklerinde bulunan Kalkım göleti de koruma seviyesine geldi.  Kırmızı alarmın seviyesi artarken beklenen yağışlar Şubat ayının başında geldi. Özellikle geçtiğimiz hafta sonu etkili olan kar yağışı Baraj ve Göletlerin seviyesini yeniden yukarı taşıdı.
Bin Pınarlı İda Dağının eteklerinde bulunan ve kuraklık tehlikesi atlatan Kalkım Göleti ile ilgili son durumu Kalkım Belediye Başkanı İbrahim Taşkın verdi. Göletin yağış öncesinin ve yağış sonrasında çekilmiş fotoğraflarını karşılaştıran Kalkım Belediye Başkanı Taşkın, Göl seviyesinin eski doluluğuna ulaştığını belirtti.
 
İsmail Şen