Özellikle gençleri hedef alan zehir tacirlerine yönelik takiplerini sürdüren Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipleri geniş çaplı bir operasyon başlattı. Şafak Operasyonunda mafya bozuntularından tefecilere, uyuşturucu ticareti yapanlardan sokak satıcılarına, esnafa karşı çetecilik oynayandan vatandaşın hzurunu kaçıranlara karşı Biga Merkezli operasyon başlatan ekipler 15 kişiyi gözaltına aldı.
Adli Makamlardan alınan gerekli izinlerin ardından Narkotik Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler Çanakkale Merkez, Biga İlçesi, Çan İlçesi ve Balıkesir Gönen İlçesi olmak üzere toplam 4 bölgede zehir tacirlerine yönelik takip başlattı.  Alınan izinlerin ardından  Mafyacılık oynayanlar, tefeciler, sokak satıcıları ve esnafı haraca bağlamak isteyenler adım adım takip edildi.  Şüpheliler üzerinde yapılan araştırmalarda gerekli delillerin oluşmasının ardından Şafak operasyonu ile harekete geçildi.

4 Bölgede 14 Adrese Şafak Baskın 
Çanakkale merkez, Biga ve Çan ilçeleri ile Balıkesir Gönen ilçesinde belirlenen 14 adrese,   şafak vakti operasyon gerçekleştirildi. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Biga İlçe Emniyet Müdürlüğü, Biga Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonda, özel eğitimli 2 narkotik köpeği de görev aldı. Yapılan takip sonucunda zehir tacirlerinin dosyaları bir bir oluşturuldu.  Uyuşturucu ticareti yaptıkları tespit edilen 15 şüpheli yakalanarak, gözaltına alınırken, narkotik köpekler tarafından yerleri tespit edilen uyuşturucu da ele geçirildi. 
 
Cuma Deren