Çanakkale Savaşlarının yaşandığı  Gelibolu Tarihi Yarımadasında, ziyaretçilere daha iyi hizmet verebilmek ve Projelere destek olmak amacı ile bir çok ziyaret gerçekleştiren Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Keçiören Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı  Turgut Altınok ile bir araya geldi.
Tarihi yarımadadaki çalışmalar hakkında bilgi veren Alan Başkanı İsmail Kaşdemir’e ziyaretinden dolayı teşekkür eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, ‘Çanakkale şehitliğimiz için hizmet anlamında bize düşen her göreve seve seve hazırız’ dedi.
Her yıl 3 milyondan fazla kişinin ziyaret ettiği, Mehmetçiğin destan yazdığı Çanakkale Gelibolu Yarımadasında çalışmalarını sürdüren ve projeleri hayata geçiren Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, projelerin desteklenmesi ve Tarihi alanı şehitlere yakışır hale getirmek amacı ile gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında geçtiğimiz hafta Ankara’da temaslarda bulunan Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, bu hafta da İstanbul’da temaslarda bulundu.   Ziyaretler kapsamında Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ile bir araya gelen Kaşdemir, Gelibolu Tarihi Yarımadasında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.  Yapılan bilgilendirmenin ardından bir açıklama yapan ve Her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok “Çanakkale geçilmez! Çanakkale’yi geçilmez kılan kahraman şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. Gazi olanlara ve hayatını kaybeden yiğitlere de Rabbimden rahmet diliyorum. Devletimizin doğuşu olan, dünya savaş tarihinde kahramanlığın abidesi olan, devletimizin kurtuluşu ve kuruluşu olan kahraman ve mübarek diyar Çanakkale’ye selam olsun.  Çanakkale şehitliğimiz için hizmet anlamında bize düşen her göreve seve seve hazırız” dedi.

Milli Mücadele Ruhunu Yüreğimizde Hissediyoruz
İsmail Kaşdemir’in Belediyedeki ziyaretinin ardından Belediye Başkanı Turgut Altınok, Keçiören Kalaba Kent Meydanı’nda tır üzerinde mobil olarak Keçiörenlilerin ziyaretine açılan Çanakkale Savaşları Mobil Müzesini de ziyaret etti. mobil müzeyi ziyaret ederek projeye destek veren Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada, Milli mücadele ruhunu hissettiklerini belirterek “Türkiye’yi dolaşarak milli ruhu 81 ilimizin tamamında yaşatan mobil müze Çanakkale Savaşlarını ve Milli Mücadele ruhunu yüreğimizde hissettiriyor. Vatan şairimizin ifade ettiği gibi, ‘Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır’. Yani biz bu vatanı, aslanlarımızın ve şehitlerimizin kanıyla sulayarak aldık. Ülkemizi kuran, bize armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte silah arkadaşlarına minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Birliğimizi, beraberliğimizi sağlayan, bu topraklarda yaşamamız için şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızdan Allah razı olsun” dedi.
 
İsmail Şen