Yenice Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde faaliyet gösteren İda Kimya markasıyla yapılan çalışmalardan elde edilen ciro 6 Milyon TL’ye ulaştı. Özellikle Pandemi sürecinde üretilen dezenfektanlar Koronavirüsüne karşı adeta kalkan oldu. Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Yenice Kaymakamı Musa Göktaş, İda Kimya’nın 6 Milyonluk cirosu ile Türkiye’nin İkincisi olduğunu belirtti.

Gelişen teknoloji ile önemini kaybeden ve çok fazla tercih edilmeyen Meslek Liseleri, yapılan dönüşümlerle son birkaç yılda adeta yeniden doğdu. Farklı mesleklerin de uygulamaya geçildiği Meslek Liselerinde Özellikle Kimya alanında yapılan üretimler Meslek Liselerin cirolarını adeta katladı. Bu kapsamda Yenice Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde 2017 yılında İda Kimya kuruldu. Tamamen öğrencilerin ürettiği başta sabun ve dezenfektanlar olmak üzere Ülkenin bir çok şehrinde satışa sunuluyor. Bu vesile ile 6 Milyonluk ciro yapan Yenice Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu alanda Türkiye İkincisi oldu.

Koronavirüs Sürecine Büyük Katkı
2020 yılının başında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan  ve tüm dünyada etkili olan Koronavirüs  (Covid-19) ile mücadele kapsamında Yenice Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  üstün çabaları  sonucu  ürettikleri yerli malı dezenfektan ürünleri ülkenin dört bir yanına gönderilirken ; Yenice Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri de  gece gündüz çalışarak ürettikleri temizlik malzemeleri ile Sürece adeta kalkan olmuştu. Zira salgının başında stokçuların da maskenin yanı sıra dezenfektanı da stoklaması büyük sıkıntılara neden olmuştu. Devreye giren öğrenciler ürettikleri 20 tonu  aşkın dezenfektan ile adeta stokçulara darbe vurmuştu. Bu başarısını sürdüren öğrenci ve öğretmenler  Yenice Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi   İda Kimya markası ile üretimlerine devam ediyor.
Önceki hafta Okulu ziyaret eden Yenice Kaymakamı Musa Göktaş incelemelerin ardından yapılan çalışmalar ile ilgili yaptığı açıklamada   “2017 yılının sonlarına doğru 20 m2’lik bir sınıfın atölyeye dönüştürülmesi ile hizmete başlamış olan okulumuz, 2018 yılında kısa bir süre içerisinde yaklaşık 6 milyon TL’lik cirosu ile Türkiye’de bu kategoride ikinci olmuştur. Daha sonraki yıllarda Sayın Valimizin destekleri ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen hibe projesi ile birlikte yeni bir atölye yapımı ve modern cihazların alınması sağlanmıştır. Koronavirüs süreci ile birlikte ise mesai mefhumu gözetmeksizin öğrenciler ve gönüllülerin katılımı ile temizlik malzemesi üretimi artırılarak devam etmiştir. Bu kapsamda, hem ilimizin hem de komşu illerimizin temizlik malzemesi ihtiyaçları karşılanmıştır. İda Kimya’nın bugünkü halini almasında payı bulunan herkese, fedakarca çalışan başta Okul Müdürümüz, Öğretmenlerimiz, Öğrencilerimiz ile Gönüllülerimize ayrıca Değerli Yenice Halkına teşekkür ediyor, emeği geçenleri tebrik ediyor, herkese selam ve saygılarımı sunuyorum” dedi.
 
Cuma Deren