7 yıl önce iki kız kardeşe cinsel istismara bulunan şahsın ilk davası geçtiğimiz yıl 25 Aralıkta görülmüştü. Tutuksuz yargılanan İstismarcı ve ikiz kızların ikinci davası ise dün Çanakkale 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. UCİM Sadet Öğretmen  Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Çanakkale Şubesi, çocuklara ve ailesine destek olduğu,  İstismarcının tutuksuz yargılandığı dava 19 Mart’a ertelendi.

7 yıl önce en güvendikleri, ailecek görüştükleri, aile dostu dedikleri kişi tarafından istismara uğrayan İkiz kız kardeşler yıllarca uğradıkları istismarı içlerinde taşıdılar. Artık bir travma haline gelen istismar, ikizlerin ergenlik dönemine girmesi ile ortaya çıktı. Artık daha fazla istismar travmasını taşıyamayan çocuklar durumu ailelerine anlattı.  Psikolog ve pedagoglar ile birlikte alınan ifadelerde çocukların yıllardır içlerinde yaşadıkları bu olayı sakladıkları, baskıladıkları anlaşıldı. Aile İstismarcı dostlarından şikayetçi oldu ve ilk duruşma geçtiğimiz yıl 25 aralıkta Çanakkale adliyesinde görüldü. Ancak sanık Tutuksuz yargılanırken dava da ertelendi. Sadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile mücadele Derneği (UCİM) de destek verdiği ikizlerin ikinci duruşması ise dün  Çanakkale Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleştirildi.

İkizlerin duruşma öncesinde bir açıklama yapan UCİM Sadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile mücadele Derneği   Çanakkale İl Koordinatörü Şehpal Ovalı yaptığı basın açıklamasında “Çocuklar ergenlik dönemlerinde yaşadıkları travmalar sonucu durumu ailelerine anlattı. Ailenin şahıstan şikayetçi olması nedeni ile dün görülen davada UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği de destek için dava öncesi adliye önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.  Sadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile mücadele Derneği olarak, Türkiye çapında tüm çocuklar için seferber olduk. Bugün Çanakkale’de görülecek bu dava 7 yıl önce en güvendikleri, ailecek görüştükleri aile dostu dedikleri kişi tarafından istismara uğramış iki kardeşin yıllar sonra içlerinde yaşadıkları travma sonrası açığa çıkan patlama ile bu istismar olayı ortaya çıkmıştır. Psikolog ve Pedagoglar eşliğinde alınan ifadelerinde, çocukların yıllardır içlerinde yaşadıkları, bu acı olayı sakladıkları , baskıladıkları anlaşılmıştır. Bu yüzdendir ki çocuklarımızın konuşması çok önemlidir. ‘Çocuklar susar, çocuklar konuşmaz’ demeyeceğiz.  Çocuklar konuşacak, susmayacak.  Türkiye Cumhuriyetindeki  bütün çocuklar kendilerine yapılan yanlışlara dur diyecek. Yıllar sonra olsa bile yapılan yanlışa dur diyen bu çocukların sonuna kadar yanlarında olacağız.   Yaşanan istismar olayları her geçen gün artmaktadır. Yurt gündemine düşen İstanbul ve Batman illerindeki  ve takip ettiğimiz diğer illerdeki  davaları yakından takip etmekteyiz. Bu olayların olmamasını dilerken her gün başka bir olay karşımıza çıkıyor.  Ama bizler gibi, sizler gibi duyarlı insanlar olduğu sürece  bu insan müsfettelerinin  kökü kuruyacak” dedi.

En Ağır Cezayı Alması İçin Çalışacağız
Şehpal Ovalı, konuşmasının devamında tutuksuz yargılanan şahsın en ağır cezaya çarptırılması için çalıştıklarını da belirterek “Bu çocuklar kendilerine yapılana dur dedi ve bizden yardım istediler. Biz UCİM olarak şahsın en ağır cezayı almaşı, çocukların bundan sonraki hayatlarını daha güvenli yaşamaları için  mücadelelerinde destek olacağız.  Sanık şu anada tutuksuz yargılanmaktadır.  Ülkemizin ve tüm dünyanın yaşadığı salgın sürecinde  basın açıklamamızı Adliye önünde az kişi ile yapma kararı alarak, salgın sürecinde kimseyi  riske sokmak istemedik. Mahkemeyi orada bulunan arkadaşlarımız ve avukatlarımız takipl edecektir.  Bu mücadele ülkemizin her yerinde, tüm çocukları koruyana kadar  devam edecek. Onlara daha güzel bir gelecek vermek için UCİM hep yanlarında olacak” dedi. 
İstismarcının tutuksuz yargılandığı, UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği, gözlemcileri ve avukatların da yakından takip ettiği dava  yine 19 Mart’a ertelendi.

Şerife Erdem