Ezine Belediyesi’ne ödül getiren Akıllı Durak projesini,  Çanakkale’de ilk hayata geçirenin dönemin AK Partili Çan Belediyesi olduğuna dikkat çeken Ezine’nin eski Belediye Başkanı Babaoğlu, hayli ‘baba’ bir söz etti.
Eski Başkan Babaoğlu; “Pandemi döneminde, içinde kliması olan duraklarda yoğunlaşma, virüse önlem için en gerekli sosyal mesafeyi bitirir.” dedi.

Marmara Belediyeler Birliği (MBB)’nin, ölümcül virüs Korona’ ya bulaş riskini arttıracak projelere destek verir tavrını anlamsız bulduğunu da ifade eden Ezine’nin eski Başkanı Babaoğlu; “Bu noktada yorum, kamuoyunun” diye de ekledi.
Mevcut AK Partili Belediyelerin, Altın Karıncayı alabilecek hizmetlerinin saymakla bitmeyecek boyutta olduğunu savunan siyaset kamuoyunun yorumlarına hayli çarpıcı bir ifade ile değerlendirmede bulunan Babaoğlu şöyle dedi;
“GÖRÜLEN O Kİ, ADRESE TESLİM ÖDÜL..”

------------------------------------
ALTIN KARINCAYI, ESKİ BAŞKAN YORUMLADI;
“MBB’ DEN, ADRESE TESLİM ÖDÜL..!”
-----------------------------------

VİTAMİN’ in geçen Çarşamba günkü, ‘Köşe Manşeti’ için çarpıcı ifadeler ile değerlendirmede bulunan isim, Altın Karınca ödülünü alan Ezine Belediyesi’nin bir önceki dönem Başkanı Haluk Babaoğlu oldu.
Lapseki Belediyesi’nin 6,5 yıldır ilçeye getirdiği hizmetleri görmezden geldiği ileri sürülen Marmara Belediyeler Birliği (MBB)’ ne, dünyanın en büyük yatırımın yükseldiği, Asya ve Avrupa’ yı birbirine bağlayacak köprünün bir ayağının bastığı adresten tepki yağmıştı.
 Lapsekililerin sokakta dillenen değerlendirmelerini, Gazeteniz VİTAMİN geçtiğimiz Çarşamba ‘Köşe Manşet’ haber olarak yayımlamıştı.
Ezine’ ye Altın Karınca ödülü getiren ‘Akıllı Durak’ projesinin, Çanakkale’de ilk hayata geçirenin, dönemin AK partili Çan belediyesi olduğunu belirterek, dikkat çeken sözler eden isim Ezine Belediyesi’ nin eski Başkanı

Haluk Babaoğlu oldu.
Eski Başkan Babaoğlu; “Pandemi döneminde, içinde kliması olan duraklarda yoğunlaşma, virüse önlem için en gerekli sosyal mesafeyi bitirir. Yaz ayları boyunca, en çok altı çizilen kapalı alanlarda klima çalıştırılmamasıydı. Damlacık halinde virüsün bulaş riskinin bu sayede daha kolaylaşacağı belirtilmişti.
Hatırlayın, Pazar alanlarına girişte, bol buharlı dezenfekte tünelleri kuruldu bir dönem. Bunun da sağlıksız olduğuna dikkat çekildi ve uygulama sona erdi” şeklinde konuştu.
Marmara Belediyeler Birliği’nin, pandemi döneminde, bulaş riskini hızlandıracak projeyi ödüllendirmesine ilişkin değerlendirmede bulunmasını istediğimiz eski Bakan Babaoğlu, VİTAMİN’ in bu sorusu üzerine; “MBB’ den, adrese teslim ödül..” diyerek, hayli çarpıcı bir ifade ile karşılık verdi.
Marmara Belediyeler Birliği (MBB)’nin, ölümcül virüs Korona’ ya bulaş riskini arttıracak projelere destek verir tavrını anlamsız bulduğunuifade eden Ezine’nin eski Başkanı Babaoğlu; “Sosyal mesafe, virüse karşı alınması gereken önemli tedbirlerden biri iken, bu noktada yorum, kamuoyunun” diye de ekledi.
Mevcut AK Partili Belediyelerin, Altın Karıncayı alabilecek hizmetlerinin saymakla bitmeyecek boyutta olduğunu savunan siyaset kamuoyunun yorumlarını basından takip etiğini söyleyen Babaoğlu; “Haberlerde belirtildiği üzere, Lapseki Belediyemizin sınırları içinde, bir dünya devi yükseliyor. İnsan odaklı hizmetler saymakla bitmiyor. Onlarca var.   İlk olarak Çan’ da, AK Partili Belediye başkanımız Abdurrahman Kuzu’ nun hizmete aldığı Akıllı Durak projesi, o dönem MBB’ nin gözünden kaçmış olmalı” diyerek hayli manidar bir vurgu yaptı.
 
Cuma Deren