Çanakkale’de Gümrük Müdürlüğü Kaçak İstihbarat Bölge Amirliği’nde görevli Gümrük Muhafaza Memuru Ahmet Serkan Yarımoğlu (38), bir gemide yapılan arama sırasında ambara düşerek, yaşamını yitirmişti. Görev şehidi Yarımoğlu için Çanakkale Gümrük Müdürlüğü önünde tören düzenlendi. Törende, Mesai Arkadaşları  Ahmet Serkan Yarımoğlu için son görevlerini yerine getirdiler.

Gümrük Muhafaza Memuru Ahmet Serkan Yarımoğlu, Biga ilçesi Karabiga Beldesi’nde  önceki gün  akşam saatlerinde arama yapmak için bindiği gemide, merdivenlerden ambara inmek istedi. Ancak henüz bilinmeyen nedenle düştü. Ağır yaralanan Yarımoğlu, olay yerine çağrılan ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Ancak doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak, yaşamını yitirmişti. 2 çocuk babası Ahmet Serkan Yarımoğlu’nun cenazesi Memleketi Konya’da defnedilmek üzere yola çıkmadan önce  Bursa Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsinin ardından Çanakkale Gümrük Müdürlüğü önünde bir tören düzenlendi.

Görev şehidi Ahmet Serkan Yarımoğlu için Düzenlenen Törene Vali İlhami Aktaş, Ticaret Bakanlığı Batı Marmara Bölge Müdürü Temel Akkuş, Çanakkale Gümrük Müdürü Zeynel Kahraman, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tahsin Saruhan, gümrük çalışanları ve Yarımoğlu'nun yakınları katıldı. Şehit Gümrük Muhafaza Memuru Ahmet Serkan Yarımoğlu’nun annesi Cennet ile babası Şener Yarımoğlu taziyeleri kabul ederken, oğlu Asil ile kızı Asel ise babalarının mesai arkadaşları tarafından teselli edildi.
Yapılan saygı duruşu ve Şehit Yarımoğlu’nun özgeçmişinin okunmasının ardından İl Müftüsü Şükrü Kabukçu'nun yaptırdığı Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualar okudu. Yarımoğlu'nun cenazesi memleketi Konya'ya gönderildi.
 
 Cuma Deren