İZİNSİZ KONAN PERVANE, SAHADA İŞLETME HAKKI BULUNAN ŞİRKETE KAZANDIRACAK…
‘RES’ KONDU DA, ŞOK GELİŞME
KURUŞ HARCAMADAN DOĞAN, KİRALAMA HAKKI…
KAÇAK KONDUĞU ALANDA, KİRALANMAK ZORUNDA KALAN PERVANE, GÜNDEMİN EN ÇARPICI GELİŞMESİNE DÖNÜŞTÜ.
‘Başkasının işletmesine, Başka işletme’ diye anılan RES kondu dosyasında ortaya çıkman yeni bir detay, siyaset kamuoyunda dalga konusuna dönüştü.
Alınan bilgiye göre, başka bir işletmede süren izinsiz faaliyetlerle yetinmeyen Şirket, aynı sektörde faaliyet gösteren bir başka enerji şirketinin sahasına Rüzgar enerji tribünü kondurdu.
Bu gelişmeyi işitenin yorumu hayli manidar oldu: ‘HAVADAN GELİR, BU NA DENİR..!’

----------------------------------------
İZİNSİZ KONAN PERVANE, İŞLETME HAKKI BULUNANA KAZANDIRACAK…
HAVADAN KAZANÇ. 
----------------------------------------

Çanakkale İl Genel Meclisi’nin Ekim ayı oturumlarında açılan ‘RES’ kondu dosyasına ilişkin bir detay, işiteni güldürdü.  Manidar yorumlar ardı ardına geldi.

KURUŞ HARCAMADAN DOĞAN, KİRALAMA HAKKI…
Kendi sahasında dönen pervaneyi, kiralama hakkı doğan diğer şirket, bu sayede kuruş harcamadan para kazandıracak bir RES’ e bedavadan kavuştu. 

‘OLDU BİTTİ’ GİBİ PROJEYDİ, İZİNSİZ DİKİLDİĞİ ALANDA, DÖNE DÖNE  PARA BASACAK..
İl Genel Meclisi’nin Ekim Ayı Oturumuna, ‘Kaçak RES’ Dosyası damgasını vurmuştu. Hemen her gün, tartışılan dosyada yaşanan yeni bir gelişme,  “Havadan gelir, buna denir..!” dedirtmeye yetti.

KAÇAK ÜRETİM HAMLESİ, LİSANSI BULUNAN ŞİRKETE KİRALAMA HAKKI DOĞURDU..!
CHP’ li İl Genel Meclis üyesi Nejat Önder, Lapseki Çamyurt -  Dumanlı -  Beyçayır köyleri arasındaki alana, gerekli izinleri alınmadan Rüzgar Enerji Santralı kurulması için kazı ve inşaat faaliyetlerinin yapıldığını, bu girişimin kaçak elektrik kullanımı sözü ile Lugata geçen ifadeye adeta taş çıkarttığını söyleyerek, kamuoyunda tartışılan RES dosyasını açmıştı.
Çanakkale İl Genel Meclisi Ekim ayı meclis toplantısında gündeme getirilen kçak faaliyetler konusu üzerine yaşanan yeni bir gelişme, kamuoyunun dalga geçilen konusu halini aldı.
Alınan bilgiye göre, maden sahası içinde, gerekli izinler alınmadan başlatılan RES kurma faaliyetleri tüm önlemlere,  inşaatın mühürlenmesine rağmen sürdü. İddialara göre, kanun tanımaz şirket söz konusu bölgenin yakınlarında RES projeleri sahası bulunan bir başka enerji şirketinin üretim sahasına pervane kurdu. Saha kullanımı kendisinde olan şirkete, bu sayede izinsiz pervaneyi kiramla hakkı doğdu.

Enerji şirketi, kuruş harcama yapmadan, alanında yükselen RES’i kiralama hakkına kavuşunca, Havadan para kazanmanın yolu kendisine açıldı.

Cuma Deren