VATANDAŞ SES VERİYOR;
“YÜREKLERİMİZ SIZLIYOR!”
Kalkım Beldesi, Akçakoyun’ dan gelen ihbar, Haber Merkezimizde bomba etkisi yaşattı.
Denilenler açık, sözler netti. Vatandaş şimdi yazdıklarından söz etti;
“Birçok kez dile getirdik ve halen daha da getirmeye devam ediyoruz...
Bir yetkilide çıkıp bu şehitliği bakım yaparak, çöplerden temizleyerek güzel ve bakımlı hale getirmek için gayret göstermiyor.
Fotoğraf karesinde yer alan bölge Kalkım beldesi Akçakoyun köyündeki şehitlik…!”

------------------------------------------
BU FERYADA, ‘YORUMSUZ..’  BAŞLIĞI AZ GELİR..
VATANDAŞ, BAKIMSIZ ŞEHİTLİK İSYANINDA..!
-----------------------------------------

Her karış toprağı şehit kanı ile sulanmış Coğrafyamıza yakışmayacak görüntüler, Haber Merkezimizde bomba etkisi yaşattı. İhbar eden vatandaştı, dile gelenler Bakımsız Şehitlik isyanıydı..
Satırlar açık, ifadeler net ve özetlenen içler acısı görüntüyü dairdi.
İte gelen ihbar, işte o ifadeler; “Birçok kez dile getirdik ve halen daha da getirmeye devam ediyoruz...
Bir yetkilide çıkıp bu şehitliği bakım yaparak, çöplerden temizleyerek güzel ve bakımlı hale getirmek için gayret göstermiyor. Fotoğraf karesinde yer alan bölge Kalkım beldesi Akçakoyun köyündeki şehitlik.
Kalkım Beldesi Akçakoyun köyünde bulunan şehitlik çöplerden geçilmiyor.
Tarih yatan Akçakoyun’ da bu görüntü yürekleri sızlatıyor.. Şehitlik adeta bakımsızlıktan ve çöplerden dolayı iç acıtan, yürek sızlatan kötü bir durumda. “

KUVÂ-Yİ MİLLİYECİLERİN KEMİKLERİ SIZLIYOR!
Haber Merkezimize ulaşan bilgide yer bulan önemli diğer bir detaydan şöyle söz edildi;
 “Uzun yıllar önce Kalkım Beldesi Karaaydın köyünde Yunan karakolu bulunmaktaydı. Burada ise, Müslüman Türklere züllümler yapılmaktaydı.
Kuvâ-yi Milliyecilerin Balıkesir’de yaktığı ateşle Biga İlçesine kadar süren çetin bir mücadele vardı. Bu mücadele sonrası Kuvâ-yi Milliyeciler bölgeyi temizlemiş, Yunanlılar ise giderken bölgeden 150 Müslüman Türk vatandaşlarını da yanında götürmüşlerdi.
Durumu öğrenen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ise Müslüman Türk vatandaşlarını istemiş ve Yunanlılar gemiyle gönderdikleri vatandaşları zehirlerken, 150 vatandaştan 5 kişi hayatta kalmıştı. Bilindiği üzere o beş kişiden bir şehit ise bölgedeki şehitlikte bulunuyor.”

BÖLGE İNSANI İSYANDA..
VİTAMİN Haber Merkezine ulaşan ve Şehitliğin son durumuna ait olduğu belirtilen görsellere ilişkin yapılan bir diğer anlatımda, şu ifadeler yer aldı;
 “Kuvâ-yi Milliyeciler o günkü şartlarda Vatan için ölmeyi göze alarak savaşırken, şuanda şehitliği göze görünen durumu ise adeta yürekleri sızlatıyor. Bu görüntü karşısında Kuvâ-yi Milliyecilerin kemikleri sızlıyor. DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM!”
Bölgede bulunan vatandaşlar bu durum karşısında hayli üzgün ve tepkililer. Yetkililerin bu konuda çalışma yapmadıkları için tepki veren yöre insanı;
 “Değerlerimize sahip çıkalım. Şehitliğimizin bakımsız ve çöplerle dolu olması yüreklerimizi sızlatıyor. Kuvâ-yi Milliyecilerin kemikleri sızlıyor. Lütfen bu konuda bir çalışma yapılmasını istiyoruz. Bir yetkili çıkıp da sesimize kulak vermiyor.” İddiasında bulundu.

Cuma Deren