Çanakkale’de TOKİ960’da faaliyet gösteren Hüseyin Akif Terzioğlu Ortaokulu 8’inci sınıflardan iki öğrencide korona virüsü tespit edildi.  Öğrencilerin semptom göstermeleri üzerine yapılan test sonucu pozitif çıkarken, bir şube tamamen karantinaya alındı. 27 Ekim tarihine kadar, 1’inci grupta bulunan toplam 16 öğrencinin karantina uygulaması kapsamında evlerinde izolasyona alındığı öğrenildi.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan tedbirler kapsamında Okullar 31 Ağustos’ta başlayan uzaktan eğitimin ardından yüz yüze eğitim de 21 Eylülde başladı. İlk olarak Okul Öncesi ve 1’inci sınıflar ders başı yaptı. Daha sonra okullar yüz yüze eğitime  kademeli olarak başladı. Birinci sınıflarla birlikte , 2, 8 ve 12. sınıfların da yüz yüze eğitime bir hafta önce başladı.  Okullar başlamadan önce Sağlık Bakanlığı hazırlandığı eğitimde olası Koronavirüs vakası senaryoları üzerine 'Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi hazırlayarak yayınladı.  Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan Rehberde, bir sınıfta veya okulda Koronavirüsn tespit edilmesi ile neler yapılması gerektiği bölümde ise Virüsün bir öğrencide çıkması halinde eğitimler devam ederken, iki kişide semtomların belirlenmesi ve testin pozitif çıkması halinde tüm sınıf temaslı olarak kabul edilecek ve 14 gün karantina süreci uygulanacak denmişti.

Çanakkale’de Korkulan Oldu
Kademeli olarak başlatılan yüz yüze eğitimde vatandaşlar Koronavirüsünün okullara sıçramasından endişe ediyordu. Ve Korkulan oldu. TOKİ960’da faaliyet gösteren Hüseyin Akif Terzioğlu Ortaokulu 8’inci sınıflardan 3 öğrencide  Kovid-19 vakasına rastlanırken testleri pozitif çıkan 3 öğrenci ile birlikte toplam 33 kişi tedbir amaçlı karantinaya alındı. Alınan bilgiye göre TOKİ960’da faaliyet gösteren Hüseyin Akif Terzioğlu Ortaokulu 8’inci sınıflardan iki öğrencide korona virüsü tespit edildi.  Öğrencilerin semptom göstermeleri üzerine yapılan test sonucu pozitif çıkarken, bir şube tamamen karantinaya alındı. 27 Ekim tarihine kadar, 1’inci grupta bulunan toplam 16 öğrencinin karantina uygulaması kapsamında evlerinde izolasyona alındığı öğrenildi.
Öte yandan Barbaros Hayrettin Paşa İlkokulunda öğrenim gören bir öğrencide de Koronavirüs tespit edildi. Öğrencinin anne ve babasının virüse yakalandığının anlaşılmasının ardından öğrenciye yapılan Kovid-19 testi de pozitif çıktı. Pazartesi-Salı grubunda ki öğrenci ile birlikte sınıf öğretmeni ve 13 sınıf arkadaşı evlerinde karantinaya alındı. Sınıf dezenfekte edilerek kapatılırken gerekli her türlü tedbirin alındığı bildirildi.
 
Cuma Deren