Son günlerde yaşanan orman yangınları yüreğimizi burkarken, ormanların yeşermesi ve çoğalması için Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un başlattığı Fidan dikimi kampanyası kapsamında öğrenciler okul bahçelerinde fidan dikimi gerçekleştirdi.

Son günlerde Hatay’da yaşanan  yangınlar başta olmak üzere, ilimizde de yaz aylarında yaşanan orman yangınlarında binlerce hektar alan zarar gördü. Bir yandan yangınlarla mücadele devam ederken, bir yandan da onarım çalışmaları ve fidan dikimleri devam ediyor. Sağlıklı bir atmosfer ve temiz bir hava için gerekli olan ormanları çoğaltmak amacı ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından başlatılan okullarda fidan dikimi çalışmaları kapsamında Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da fidan dikimleri gerçekleştirildi.  Çanakkale Merkezde Karacaören İlkokulu Okul yönetimi ve öğrencilerin katılımı ile fidan dikimi gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk' un başlattığı fidan dikimi kampanyasına  destek olmak amacı ile Karacaören İlkokulu Okulnda gerçekleştirilen fidan dikimine,  İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Müdür Yardımcıları Murat Büyük ve Erdal Doğancı, Karacaören İlkokulu Okul Müdürü Abdulvasi Çetkin ve öğretmenler katıldı.  Yaşanan orman yangınlarına dikkat çekildiği fidan dikiminde, öğrenciler ve öğretmenler, yeşil bir doğa için katkıda bulundular.

Çan ve Bayramiç’te Okul Bahçelerine Fidan Dikildi
Çanakkale Merkez’in yanı sıra Bayramiç İlçesinde de okul bahçelerine öğrenciler tarafından fidan dikildi. Bir yandan Ülkemizde meydana  gelen yangınlarında zarar gören Ormanların hüznünü yaşarken, yeniden yeşermesine katkı sunmak ve okul bahçelerinde fidanların yeşermesi için, ilk ders zilinin çaldığı Pazartesi günü öğrenciler fidan dikti.  Çan ve Bayramiç İlçelerinde okula gelen öğrenciler Orman Bölge Müdürlüğü İlçe Şeflikleri tarafından dağıtılan fidanlar, okulun bahçesinde toprakla buluşturuldu.
 
Şerife Erdem