VİTAMİN, geçen 9 Ağustos Pazar günü manşet atmıştı.
Sosyal mesafenin sıfırı düştüğü yolcular ve deniz ulaşımının marka ismi GESTAŞ iskelesinde gözlenenler ve oluşan fotoğraf için dile geleni özetlemiş, “Ürküten Görüntü..”  ifadesi ile gelen değerlendirmeye dikkat çekmişti

OLACAĞI BUYDU…!!!
İddiaya göre, birden fazla GESTAŞ bayraklı yolcu ve araç taşımacılığı yapan geminin kaptan dahil onlarca mürettebatının Covit-19 testleri pozitif çıktı. Bunun üzerine, denizciler için karantina günleri başladı.

VARDİYA DEĞİŞİMİ İLE GEMİDEN GEMİYE
Sossal mesafenin sözde kaldığı yaz sezonunda, Deniz taşımacılığında büyük normalleşme yaşandığı gözlenen iskeleler, oluşan görüntülere tanık olanlarda endişe yaratmıştı.
Son haftalarda, Covit uyumlu semptom gösterip, testleri pozitif çıktığı öğrenilen denizcilerin, öncesinde ise vardiya değişimi yapıp, gemi değiştirdiklerinden, başka personeli de bulaş yaptıkları dilenen iddialar arasında.

-------------------------------------------
SOSYAL MESAFE SÖZDE KALMIŞTI,
BU GÖRÜNTÜLER ÜRKÜTMÜŞTÜ..!
-----------------------------------------

Uzmanların uyarılarına karşın, tedbirlerin sözde kalması, iddiaya göre Deniz ulaşımının markası GESTAŞ’ ı Covit etti. Yolcu ve araç taşımacılığı yapan gemilerin onlarca personeli iddiaya göre karantinada.
 
Çanakkale Boğazı, Kuzey Ege ve Marmara’da Denizinde,  ulaşımın markası GESTAŞ’ ın iskelelerinde oluşan görüntüleri, geçen 9 Ağustos’ ta manşetine taşıyan Gazeteniz Vitamin, “Ürkütün Görüntü..” manşetini atmıştı.
Sosyal mesafenin sıfıra düştüğü, normalleşmenin hat safhaya ulaştığı anlar fotoğraflanmış,  “Karada mı kaldı o mesafe?” sorusu dile gelmişti.

ÖNLEMLER DİZİ DİZİ, BUNA RAĞMEN BULAŞ…
Birçok Çanakkalelinin; “Karayolu ulaşımını sağlayan otobüsler sosyal mesafeye bağlı koltuklar boş yol alır iken, Deniz ulaşımında bu ne rahat yolculuk?” sorusu eşliğinde tepki verdiği günlerin üzerinden haftalar aylar geçti, endişe duyulan virüs bulaşı, adeta denizcileri buldu.
Geçtiğimiz kış aylarını, Pandemi tedbirleri ile geçiren Türkiye, yaz aylarında tatil yörelerine akın etti. Her hafta sonu halen Çanakkale iskelelerinde gözlenen tatilcilerin araç yoğunluğu, Boğaz ulaşım hattında hizmet veren GESTAŞ’ ın gemi mürettebatını adeta Korana etti.
Kaptan ve gemiciler ard arda pozitif…
İddiaya göre, birden fazla GESTAŞ bayraklı yolcu ve araç taşımacılığı yapan geminin kaptan dahil onlarca mürettebatının Covit-19 testleri pozitif çıktı. Bunun üzerine, denizciler için karantina günleri başladı.
Virüs bulaşlarında bilinen şikayetleri yaşayan mürettebatın test yaptırdığı, pozitif çıkanların test yaptırmadan önceki günlerde gerçekleşen vardiya değişiminde, birlikte mesai yaptığı  denizciler ile temaslılığı, bir dizi önlem getirdi. Denizciler bulaş olabilecekleri öngörüsüyle karantinaya alındığı öğrenildi.
GESTAŞ feribotlarında görev yapan birçok denizcinin, yakın çevresine durumu aktarması ardından, bilgi virüsün yayılım hızıyla dilden dile dolaştı. Şehirde pek çok kulağa ulaştı.

VİTAMİN MANŞET ATMIŞTI…
Dünyayı tehdit eden ve binlerce insanı canından eden ölümcül virüs Covit-19’ a karşı en önemli tedbirin sosyal mesafe olduğu dile gele dursun,  Çanakkale’de deniz ulaşımının başlangıç noktasında gözlenen sosyal mesafenin sıfırı düştüğü anları anlatır fotoğraflar eşliğinde, toplum sağlığına dikkat çeken gazeteniz VİTAMİN, olası bulaş riskine de işaret etmişti.    
 “Sosyal mesafede büyük vurdumduymazlık”  dedirten görüntülerin,  vaka artış hızı giderek yükselen Çanakkale’ de risk anlamına geldiğini savunan birçok vatandaş;
“Oluşan görüntü, tedbir karada kaldı dedirtiyordu. Korktuğumuz oldu, iddialar kulaktan kulağa yayılıyor. Uzakları yakın eden, sevenleri sevdiklerine kavuşturan denizcilerimizin sağlığı bu anlamda çok önemli.”  diyerek,  testlerinin pozitif çıktığı bilgisi kulaktan kulağa yılan GESTAŞ gemi personeline geçmiş olsun dilediler.  

Cuma Deren