Her şeyin dijitalleştiği son yıllarda hayatımızda da kolaylıkların sağlanması amacı ile önemli çalışmalar yapılıyor. Yapılan bu çalışmalardan birisi olan Ehliyet bilgilerinin kimlik kartına aktarılma çalışması oldu. Geçtiğimiz hafta başlayan yeni uygulamaya rekor başvuru yapıldı. Cebindeki kartları azaltmak amacı ile ehliyet bilgilerini kimlik kartına aktarmak için 5 mesai gününde ülke genelinde 120 bin 695 kişi başvurdu.

Gelişen teknoloji ile hayatın kolaylaşması anlamında da çeşitli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Yapılan bu uygulamalardan birisi de Hayat Kimliğinle güzel uygulaması oldu. İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’nun tanıtımını yaptığı yeni uygulama ile artık ehliyet taşımaya gerek yok. Ayrıca   Bakan Süleyman Soylu tarafından geçtiğimiz pazartesi günü tanıtılan, Hayat Kimliğinle Kolay uygulamasına vatandaşlar da yoğun ilgi göstererek,  İlk beş günde 120 bin 695 başvuru yapıldı.  Vatandaşların işlemleri sırasında daha kolay işlem yapabilmesi amacı ile hayata geçirilen Hayat Kimliğinle Kolay uygulaması ile yeni nesil sürücü belgelerindeki bilgiler, çipli kimlik kartlarına entegre ediliyor. Böylelikle vatandaşlar yanlarında ayrıca sürücü belgesi bulundurma zorunluluğu ortadan kaldırıldı.  Cebindeki fazla kartlardan kurtulmak isteyen vatandaşlar ise ilk 5 mesai gününde rekor başvuru yaptı.

 İşlemler Ücretsiz Yapılıyor
Yeni tip sürücü belgesine sahip olanlar, kimlik kartlarıyla nüfus müdürlüklerine başvurduklarında ya da kimlik kartı değiştirmek için nüfus müdürlüklerine geldiklerinde bu hizmetten ücretsiz olarak yararlanabiliyor.  ürücü belgesi bilgisini kimlik kartına yükletmek isteyenler nüfus müdürlüklerine NVİ Çağrı Merkezi Alo 199 veya https://randevu.nvi.gov.tr adresinden randevu alarak başvuru yapabiliyor.

Çanakkale Nüfus Müdürlüğünde de Yoğunluk Var
İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından tanıtılan ve bir haftada 120 Bine  695 kişinin başvurduğu yeni uygulama için Çanakkale Nüfus Müdürlüğünde de yoğunluk yaşanıyor.  Çanakkale Merkez İlçe Nüfus Müdürü Necibe Kuşoğlu yeni uygulama hakkında bilgi vererek uygulama için randevulu sistemle çalışıldığını belirterek  ‘’İşlemler için, HES kodu ile randevu alınıyor, randevulu işlem yapıyoruz. Sürücü belgesi bilgilerinin aktarılabilmesi için vatandaşların hem sürücü belgelerinin hem de kimlik kartlarının yeni olması gerekiyor. Vatandaşlar, 199 numaralı telefonla ya da internet üzerinden Nüfus Ve Vatandaşlık İşleri(NVI)’nden randevudan  alabilecekler” dedi.
 
Cuma Deren