Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini sürdüren Koronavirüsünün yayılmasını önlemek ve bulaşıcı riskini azaltmak amacı ile Bilim Kurulu doğrultusunda alınan önlemler tüm illerde olduğu gibi Çanakkale’de de alındı. İl Merkezinin yanı sıra ilçelerde de alınan önlemler denetleniyor. Bu kapsamda Eceabat İlçesinde İlçe Kaymakamı Hasan Ongu, alınan önlemleri denetledi. 

İç İşleri Bakanlığının “Covid- 19 Tedbirleri Kapsamında Denetimler” konulu genelgesi çerçevesinde tüm il ve ilçelerde olduğu gibi Eceabat İlçesinde de alınan önlemler denetlendi. İlçe Kaymakamı  Hasan Ongu, Koronavirüs denetimleri kapsamında  İlçede bulunan esnafları ve iş yerlerini ziyaret ederek, kontrollü sosyal hayat döneminde, salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra her bir faaliyet alanı/iş kolu için alınması gereken tedbirleri yerinde inceledi. Bir yandan denetim incelemeleri gerçekleştiren Kaymakam Ongu, bir yandan da vatandaş ve esnafların sorunlarını dinledi.

Denetimler sırasında Kaymakam Hasan Ongu kontrollü sosyal hayatın devam ettiği salgın sürecinde, ilçemizde denetimlerin aralıksız devam edeceğini, bu süreçte yapılan çalışmalarda bizlere destek veren ve kurallara uyan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ederek tedbiri elden bırakmamamız gerektiğini belirtti.
 
Şerife Erdem