Komando olarak askerlik hayatına başlayan Şehit Tuğgeneral Erdoğan, ülkesinin güvenliği için görevi başında fedakarca geçirdiği onca senenin ardından son nefesini çok sevdiği üniforması ve mavi beresi üzerindeyken, görevi başında, komutaszındaki birliklerle kahramanlık destanı yazdıkları İdlib’te verdi.
Hemşehrimiz Tuğgeneral Erdoğan İçin, Komuta Kademesi Tam Kadro Geldi…

KOMUTANLARDAN, KOMUTANA,
SON SELAM, DİLLERDE DUA…!
Geçen 3 Eylül’ de, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ nın 2020-2021 Eğitim Uçuş Yılı'nın açılışını, Çanakkale Semaları’nda gerçekleştirdikleri özel uçuş ile yapan Milli Savunma Bakanı ve Kuvvet Komutanları, bir hafta sonra bu kez Silah arkadaşlarını sonsuzluğa uğurlamak için Şehitler Coğrafyasına geldi.
İdlib’ de, görevi başında kalp krizi geçirerek Şehit düşen Çanakkaleli Tuğgeneral Sezgin Erdoğan için memleketi Çanakkale’de Askeri tören düzenlendi.
Törende AK Parti Genel başkan vekili Numan Kurtulmuş’ da yer aldı.
Şehit Tuğgeneral Erdoğan, Hastanebayırı Şehitliği’nde, vatan toprağına emanet edildi.
Silah arkadaşlarını sonsuzluğa uğurlayan Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar başta,  Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler,  Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar,  Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve 1’nci Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever’ in yaşadığı acı yüzlerine yansıdı.
Şehit Tuğgeneral’ ın ailesi, yaşadığı acıyı adeta yüreklerine akıttı. Tören boyunca, Marur Bakışlarla Şehitlerinin yanında dimdik durdu.

----------------------------------------
ŞEHİDE HÜZÜNLÜ VEDA…!
----------------------------------------

İdlib Şehidi hemşehrimize son görev için, Komuta Kademesi tam kadro Çanakkale’ye geldi. Milli Savunma Bakanı Akar, Kuvvet Komutanları ile katıldığı törende, yaşanan acı herkesin yüzüne yansıdı.
İdlib Şehidi Tuğgeneral Erdoğan adı gibi erdoğdu, Paşa oldu. Çok sevdiği Üniforması üzerinde Şehit oldu.
Komuta ettiği birliği ile İdlib’ de adeta destan yazan Tuğgeneral Sezgin Erdoğan, önceki gün geçirdiği kalp krizi sonucu Şehit düştü. Tuğgeneral Sezgin Erdoğan için silah arkadaşları tam kadro Çanakkale’ ye geldi.  Komuta Kademesi, yaşadığı acıyı adeta kalplerine gömdü. Marur bakışlarla son selamlarını verip, Şehit Tuğgenerali dillerinde dualarla, dün ikindi vakti ardından Şehitler camiinden yükselen ezan sesleri ardından, birlikte saf tutarak kıldıkları cenaze namazı sonrası Hastanebayırı Şehitliği’ nde vatan toprağına emanet ederek sonsuzluğa uğurladı.
Silah arkadaşlarına son görev için Şehitler coğrafyasına gelen Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar başta,  Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler,  Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar,  Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, 1’nci Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever’ in yaşadığı acının yüzlerine yansıdığı gözlendi.
Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Cem Okyay, İl Jandarma Komutanı, Jandarma  Kıdemli Albay Tahsin Saruhan  başta, Çanakkale protokolunun eksiksiz katıldığı törende, Şehit Tuğgeneral Erdoğan’ın ailesi yaşadıkları acıyı adeta yüreklerine gömdü. Şehitlerin yanında dimdik durmasını bildi.

ACI HABER BÖYLE DUYURULMUŞTU
Çanakkaleli Tuğgeneral Sezgin Erdoğan geçirdiği rahatsızlık sonucu önceki gün İdlib’te şehit olmuştu. Milli Savunma Bakanlığı resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada; “Tuğgeneral Sezgin Erdoğan, İdlib harekât bölgesinde 09 Eylül 2020 tarihinde görevi esnasında rahatsızlanmış, derhal hastaneye kaldırılmış ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz” ifadeleri yer bulmuştu.

YÜREĞİ ÇANAKKALE RUHU YÜKLÜ KAHRAMAN…
Sezgin Erdoğan, meslek hayatının büyük bölümünü zorlu arazilerde, sarp dağlarda, terörle mücadele harekatlarında geçiren bir isimdi.
1 Ocak 1969 doğumlu hemşehrimiz, 1987'de Işıklar Askeri Lisesi, 1991'de Kara Harp Okulu ve 1992'de Piyade Okulundan mezun oldu.
İlk görev yeri Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığı olan Erdoğan, 1997-2001 tarihlerinde Isparta'da Dağ, Komando Okul ve Eğitim Merkezinde Komando Alay Komutanlığında görev yaptı.
Terörle mücadele operasyonlarında ön saflarda yer alan Erdoğan, Kars'ın Kağızman ilçesindeki 7'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında takım ve bölük komutanlığının ardından Dağ, Komando Okuluna geri döndü.
Sahadaki tecrübelerini burada "özel harp öğretmeni" olarak yeni komandolara aktaran Erdoğan, 2016-2019 arasında Kayseri'de Birinci Komando Tugayında tugay komutan yardımcılığı yaptı.
Dağ, Komando Okulu Komutanı olan Erdoğan, yine aynı yıl, Yüksek Askeri Şura'da alınan kararlar kapsamında tuğgeneralliğe terfi etti, 47'nci Komando Tugay Komutanlığına atandı.
Tugayının başında Suriye'deki harekat bölgelerinde önemli görevler yapan, bölgenin teröristlerden arındırılmasına yönelik harekatlarda üstün gayret gösteren Erdoğan, askerlik hayatı boyunca başarılarından dolayı 14 şerit rozetle ödüllendirildi.
Şehit Tuğgeneral Erdoğan evli ve  iki kız babasıydı.

Cuma Deren