Türk Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Kamu-Sen İl Temsilcisi Resul Demirbaş Özel Eğitim Anaokulu açılması ile ilgili basın açıklaması yaptı. Demirbaş Ali Ağaoğlu Anaokulu’nun binasının özel eğitim anaokuluna dönüştürülmesi iddiaları üzerine açıklama yaptı.
 
 
Demirbaş yaptığı açıklamada, “Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilimiz merkezinde Özel Eğitime Muhtaç Anaokulu Öğrencileri için, Özel Eğitim Anaokulu açılması planlanmıştır. Özel eğitime muhtaç anaokulu öğrencilerimiz için son derece gerekli olan bu okulun açılacak olması öğrencilere bu anlamda fırsat eşitliğinin sağlanması yerinde bir karardır” dedi.
 
“Aldığımız duyumlara göre açılacak özel eğitim anaokulu merkezde Ali Ağaoğlu Anaokulu ’nu binasında açılacakmış” diyen Resul Demirbaş, “Özel eğitim adında da anlaşılacağı gibi kendine özgü özellikleri olan donanımlı ve şartları uygun binalarda gerçekleştirilmeli ve planlanmalıdır. Bu bağlamda güzel bir düşünceyi günü kurtaracak basit çözümlerle değil uzun vadede ihtiyaçlara cevap verecek bir okulda yapılması kaçınılmazdır. Hali hazırda Çanakkale’ de anaokulu öğrenci potansiyelinin büyük bir çoğunluğunu karşılayan Ali Ağaoğlu Anaokulu oturmuş kadrosu ve işleyişi ile düzenli ve başarı bir okulumuzdur. Özel Eğitim Anaokulu yapılacaksa eğer,  Barbaros Mahallesi’nde tek olan Anaokulu ve kayıt bölgesinde 300’e yakın öğrencisi olan Ali Ağaoğlu Anaokul binasında değil, İlimizde yeni yapılan kayıt bölgesinde 70’e yakın 23 Nisan Anaokulu henüz eğitim öğretim yılına başlamadan Özel Eğitim Anaokulu olarak donanımı ile uzun vadede açılması planlanmalıdır.

23 Nisan Anaokulunun değerlendirilmesi özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklara vereceğimiz değeri ortaya koymada, Pandemi den dolayı devletimizin imkanlarını da geçici uygulamalarla zararlarını ortadan kaldıracaktır. Sonuç olarak planlamanın kendine has bağımsız bir binada ve uzun vadede ileride yaşanacak sıkıntıları ortadan kaldıracak olan 23 Nisan Anaokulu’nun Özel Eğitim Anaokulu olarak şehrimize kazandırılması sendikamızca da uygun görülmektedir” dedi.
 


Kaynak: Haber Merkezi