Çanakkale Polisi, uyuşturucu tacirlerine ve üreticilerine göz açtırmıyor. Her operasyonda, çarpıcı detayları ortaya seriyor.

‘ORTAYA KARIŞIK’ DER GİBİ..
KOM Şube, düzenlediği son operasyonda, sahte paradan, çalıntı silaha, türlü türlü uyuşturucudan, sahte içkiye, “Bu da mı var..!” dedirten, yasa dışı ürün yelpazesini elinde bulunduran iki zanlıyı enseledi.
Ünlü restaurantlarda, kebapçılarda sık dile gelen “Ortaya karışık yap” sözünün, adeta uyuşturucu tacirlerinin de menüsünde yer aldığı izlenimi yaratan, uyuşturucu çeşitliği polisi dahi şaşırttı.
Çalıntı silah… Piyasa değeri 25-30 bin lira olan ‘Sigsauer’ marka çalıntı tabanca ile bu silaha ait iki şarjör ve 30 mermiyi, düzenlenen operasyonda ele geçiren ekipler, olayla bağlantılı iki şüpheliyi çapraz sorguya aldı.

DEMET DEMET SAHTE PARA…
Kalpazanlıkta gelinen son noktayı, Ezine’de uyuşturucu tacirlerine düzenlenen operasyonda ortaya çıkaran KOM şubesi ekipleri, gerçeğinden ayırt edilmesi zor 200 TL’ lik sahte banknotlarla karşılaştı.

Zanlıların piyasaya ne kadar sahte para sürdüğü araştırılıyor.
---------------------------------------     
HEM ZEHİR TACİRİ, HEM DE KALPAZANLAR..!
---------------------------------------

Çanakkale Polisi, gerçeğinden ayrıt edilmesi hayli zor sahte 200 TL’ lik banknotları, Zehir tacirlerine yönelik düzenlenen operasyonda ele geçirdi.
KOM Şube’nin uyuşturucu ile mücadele kapsamındaki planlı çalışması,  kalpazanlıkta gelinen son noktayı bu sayede gözer önüne serdi.

DEmET DEMET 200’ LÜKLER…
Ezine ilçesinde, piyasaya uyuşturucu sürdüğü belirlenen iki zanlıyı bir süredir takibe alan Çanakkale Emniyet Müdürlüğü,  Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri, adeta şaşkınlık geçirdi.
Zanlıların hem ölümcül zehir taciri,  hem kalpazan, hem de çalıntı silahla ilişkisi, KOM Şube’nin operasyonunun boyutunu derinleştirdi.
Daha kapsamlı soruşturma yürütülmesine nedenin,  sahte paraların gerçeğinden ayırt edilmesini güzlendirecek özellikte ve kalitedeki baskısı olduğu öğrenildi.
Çanakkale polisinin Uyuşturucu ile mücadele kapsamında yürüttüğü kararlı çalışmalar: son operasyonda ele geçen sahte paralarla,  bir anda Kalpazanlık çetesinin çökertilmesine yöneldiği edinilen bilgilerden.

YOK YOK, NE ARARSAN VAR…
Uyuşturucu türlerinin çeşitli türleri, Ezine’de düzenlenen başarılı operasyonda ele geçti.
Ünlü restaurantlarda, kebapçılarda sık dile gelen “Ortaya karışık yap” sözünün, adeta uyuşturucu tacirlerinin de menüsünde yer aldığı izlenimi yaratan, uyuşturucu çeşitliği polisi dahi şaşırttı.
Türlü türlü uyuşturucular gibi,  iki zanlıya yönelik yapılan operasyonda, çalıntı olduğu belirlenen piyasa değeri 25-30 bin lira civarında olan bir de tabanca ele geçti.
‘Sigsauer’ marka çalıntı tabanca ile bu silaha ait iki şarjör ve 30 mermiyi suç unsuru uyuşturucular ile birlikte ele geçiren polis, tabancanın nereden ve hangi yöntemle çalındığını belirlemek için de araştırma başlattığı öğrenildi.

OPERASYONDA ELE GEÇENLER…
Ezine ilçesinde gerçekleşen planlı çalışmada KOM Şube, hassas burunlu Narkotik köpeği Şila’ nın da katılımıyla, birçok tür uyuşturucu maddeye ulaştı.
 200 gram bonzai,  on adet ecstasy hap, 20 gram metamfetamin,  100 gr sıvı bonzai, 10 gram esrar yanı sıra, sahte viski ele geçen suç unsurlarından oldu.

Cuma Deren