Sel de mahsur kalan vatandaşın yardımına koşmuştu. Sulara kapılan Jandarma aracının içinde Şehit oldu.
Eceabat, şehidini dün bağrına bastı. Yaşanan tarifsiz acı, törene katılan 7’den 70’e herkesin adeta yüzüne yansıdı. Kaşlar çatıldı, gözler yaşlandı. Yürekler adeta yangın yerine döndü.
Şehit oğullarının Şanlı Türk bayrağına sarılan baba Müjdat ve annesi Filiz Kıran, ayakta durmada zorlandı.  Şehidin kendisi gibi Asker olan ağabeyi Umut Kıran, bu anlarda anne babasına destek oldu.
Akrabaları ve yakınları başta, Eceabat ilçesi yaşayanları, Şehit Kıran’a son görev için adeta seferber oldu. 

Cenaze törenine,  Eceabat’ ın eski kaymakamı,  İçişleri Bakan Yardımcısı, Şehidin hemşehrisi Çanakkaleli Muhterem İnce, Vali İlhami Aktaş, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Tahsin Saruhan, Çanakkale Belediye Başkan Vekili İrfan Mutluay, Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli, askeri ve mülki erkanın yanı sıra binlerce vatandaş katıldı.

-------------------------------
O ŞİMDİ, ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNE KOMŞU …,!
-------------------------------

Çanakkale’ ye Şehit ateşi düştü. Türkiye’nin tartışılan gündem maddesine dönüşen Giresun’ daki sel felaketi sırasında, mağdur vatandaşların yardımına koştuğu sırada, içinde bulunduğu Jandarma aracı sel sularına kapılınca Eceabat’ lı Jandarma Uzman Çavuş Onur Kıran, Şehit oldu.
Şehit Uzman Çavuş Kıran, memleketi Eceabat’ ta düzenlenen tören sonrası, doğup büyüdüğü Şehitler coğrafyasında,  sağlığında komşuluk ettiği Çanakkale şehitleri ile adeta buluştu.
Her karışı Şehit kanı ile sulanmış vatan toprağa, Eceabat’ ta düzenlenen tören ardından teslim edilen Şehit Uzman Çavuş Kıran’ı, son yolculuğuna uğurlayanlar arasında, ilçenin eski kaymakamı, İçişleri bakan yardımcısı, Çanakkaleli Muhterem İnce de yer aldı.,
Yüzlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde gözyaşları adeta sel olup, aktı. Kaşlar çatık, gözler buğulu ve adeta yüreklerde yangın vardı.  


Şehit Jandarma Uzman Çavuş Onur Kıran’ın naaşı ilk olarak Eceabat ilçesindeki baba evine getirilerek, helallik alındı.
Tekbirler eşliğinde edilen duaları ile Aşanlı Türk bayarğına sarılı şehidin naşı, Eceabat İlçe Mezarlığına getirildi.
İlçe mezarlığında düzenlenen törende; şehit Kıran’ın babası Müjdat Kıran, annesi Filiz Kıran’ ın güçlükle ayakta durduğu gözlendi. Şehidin tıpkı kendisi gibi Asker olan ağabeyi Umut Kıran, anne babasına omuz verip, Şehit kardeşine son görevi yerine getirmelerini sağladı.
 Akrabaları ve yakınları ile İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce yanı sıra,  Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili AV. Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Tahsin Saruhan, Çanakkale Belediye Başkan Vekili İrfan Mutluay, Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli, askeri ve mülki erkan, şehide son görevde yüzlerce vatandaş ile birlikte yer aldı.
Kıran ailesi ve yakınları törende göz yaşlarına hakim olamadı. Kıran’ın naaşı kılınan cenaze namazının ardından, her karışı şehit kanı ile yoğrulmuş Gelibolu yarımadasında, Eceabat’ ta, vatan toprağına emanet edildi.

Haber: Şerife Erdem
Fotoğraf: (İHA)