KOM Şube, Çanakkale tarihine geçen bir operasyona daha imza attı.
Geçtiğimiz haftalarda, Milyonluk uyuşturucu ele geçiren ekipler, önceki gün bu kez piyasa değeri 700 Bin Lira olan 2 kilo Metanfetamin’ i Şehre getiren zehir tacirini kıskıvrak etti.
‘BİNGO’ DEDİRTEN KAHRAMAN,
HASSAS BURUNLU ‘ŞİLA’
Narkotik ekiplerinin elini güçlendiren hassas burunlu uzman köpek Şila, önce 3 sonra da 2 kilo uyuşturucunun ele geçtiği operasyonların, ‘İyi ki varsın Can Dost’  dedirten kahramanı oldu.

HURDALIK DEĞİL, TOPRAK ALTI MÜZE…
ESERLER KOM ŞUBE SAYESİNDE, AİT OLDUĞUYERLE, ARKEOLOJİ MÜZESİYLE KAVUŞTURULDU
KOM Şubesi geçtiğimiz gün de, Ezine’de bir hurdacıya ait alanda, toprak altında gizlenmiş binlerce yıllık eserleri tespit edip, düzenlediği operasyon ile gün yüzüne çıkarmıştı.

-----------------------------------
HASSAS BURUN ‘ŞİLA’ KOKLUYOR,
NARKO POLİS SOBELİYOR…!
-----------------------------------
 
Çanakkale Emniyet Müdürlüğü KOM şubesi, şehrin ‘Narkotik’ tarihine geçen uyuşturucu operasyonlara imza atmaya devam ediyor. Hem uyuşturucu tacirlerine, hem de tarih kaçakçılarına göz açtırmayan Çanakkale polisi, taktir topluyor.
Önceki haftalarda piyasa değeri 1 milyon lira olan 3 kilogram Metanfetamin maddesi gele geçiren ekipler, önceki gün de piyasa değeri 700 bin lira olan maddeyi, zulaya alındığı anlarda sobeleyip, uyuşturucu tacirini kıskıvrak etti.

BURNUNA SAĞLIK ‘ŞİLA’
Çanakkale’ yi, ölümcül uyuşturucu madde ticaretinin merkezine dönüştürmek isteyenlere, Narkotik Timleri her defasında ‘Tokat’ çekiyor, Tokat yemeye doymayan uyuşturucu tacirleri her yeni denemelerinde yine sobeleniyor.
Uyuşturucu tacirlerinin izini süren KOM Şubesi ekipleri, hassas burunlu Norkotik köpeği ‘Şila’ nın koklayıp bulduğu uyuşturucu maddeyi, tereyağdan kıl çeker gibi, çekip alıyor. Hassas burunlu Şila’ yı uyuşturucu madenini gizlenmesi için kullanılan zula tabir edilen özel bölmeler engelleyemiyor.
Son olarak piyasa değeri 1 milyon lra olan 3 kilogram uyuşturucu maddeyi  operasyon düzenlenen adreste saniyeler içinde bulan Şila, önceki gün yine başarılı  operasyonun kahramanı olan isimler arasında kendini gösterdi.
KOM Şubesi ekiplerinin titizlikle yürüttüğü, istihbari çalışmalar ve fiziki takipler ile belirlediği adreslerde, hassas burnunu devreye sokan Şila, yine bingo dedirtti. Ekip arkadaşları Şila’ ya ilk övgüler işte tam da bu anlarda geldi. Kullanılan ifade yine aynı oldu; “Burnuna sağlık Şila…!”

HURDALIK DEĞİL, TOPRAK ALTI  MÜZE…
Çanakkale Polisi, bir yandan ölüm tacirleri ile mücadele verir iken, bir yandan da tarih talancılarına göç açtırmıyor.
Ezine’de düzenlenen operasyonda, toprak altına zula edilmiş binlerce yıllık tarihi eserleri gün yüzüne çıkartan KOM Şubesi, adeta toprak altı müzeyi bu sayede kapattı, eserleri ait olduğu yere, gerçek Arkeoloji müzesiyle kavuşturdu.
 KOM Şubesi geçtiğimiz güneşine rastlanmamış bir operasyona Ezine’de imza attı.
Bir hurdacıya ait alanda, toprak altında gizlenmiş binlerce yıllık eserleri tespit edip, düzenlediği operasyon ile önce gün yüzüne, sonra da o serleri ait olduğu yerde sergilenmesi için Arkeoloji müzesine kavuşturmuş oldu.

İsmail Şen


Kaynak: Haber Merkezi