EYLEM MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRECEK ADIMA DUR DİYEN KARARA ELEŞTİRİ GELDİ,
BALABAN YÖRESİ YAŞAYANLARI KARŞILIK VERDİ.;
“MADEM ÇEVRE TUTKUNUSUN,
DERELERİNDE ÖLEN BALIKLARA BAK..!”

 “Madem çevre tutkunu, madem eylem meraklısısın, senin ilçendeki derelerde ölen balıklara gör,  suçluyu bul, gereğini yap.”
Mega şehir İstanbul’ dan, duyurusu yapılan eyleme katılmak için otobüslerle gelen, Çanakkale kordon boyunda alınan yasak kararına rağmen, Polise direnenlerin, Balaban’ın da huzurunu bozmadan yasak kararı sayesinde  engellendiklerini söyleyen köylüler;
 “Yasak dinlemez, tek dertleri olay çıkarmak olanlara dur denilmesi, neden birilerini rahatsız eder?” sorusuna yanıt aradıklarını söyledi.
-----------------------------------
Çan Çevre Derneği Başkanı eleştirdi, Köylüler Vali’ nin kararını savundu;
“HUZURA KATKI ,  SALGINA ÖNLEM..!”
----------------------------------
Çanakkale Valisi İlhami Aktaş’ ın, ölümcül virüs korona’ nın bulaş riskini önlemek için aldığı Eylem ve gösteri yasağı kararına, Çan Çevre Derneği Başkanı Hamza Yıldız eleştiri getirdi.
 Yaşam alanları, eylem ve gösteri merkezine çevrilmek isteyen bölge yaşayanları ise, “Sen ilçendeki derelerin çaylarında ölen balıklarına bak, gereğini yap” çağrısında bulunup, Çevre Derneği Başkanına yüklendi.
 Çanakkale’de Su ve Vicdan Nöbeti’nin birinci yıl dönümü nedeni ile Golf Çay Bahçesi önünde bir araya gelen çevrecilerin, eylem ve gösteri yasağına rağmen, polisin uyarılarına kulak asmayıp, gözaltına alınmalarına neden bir haftalık yasak kararına, Çan Çevre Derneği Başkanı Hamza Yıldız, "Çanakkale valisi daha ilk icraatında sınıfta kalmıştır" diyerek tepki verince,  Yaşam alanları eylem üssüne dönüştürülmek istenen Balaban yöresi yaşayanları sesiz kalmadı
Çan Çevre Derneği Başkanı Hamza Yıldız’ ın basın açıklamasında; "Bu gün Kaz Dağları Su ve Vicdan Nöbeti'i direnişinin birinci yılı için Golf Çay Bahçesi önünde düzenlenen basın açıklaması ne yazık ki polisin provakasyonu, orantısız şiddeti ve hukuksuz gözaltıları nedeniyle yapılamamıştır.
Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Her vatandaşın anayasal haklarını korumak ve kollamak görevidir.Aynı gün bir haftalık eylem,toplantı,yürüyüş yasağı keyfidir ve yabancı sermayeli bir şirketin çıkarlarını korumak adına yapılıyorsa bu hukukun ve adaletin iflasıdır.
Daha dün Ayasofya açılışında hangi tedbirler alındı diye sorarlar adama.
Açık ve net yazıyorum.Çanakkale valisi daha ilk icraatında sınıfta kalmıştır.
Mücadelemiz Kaz Dağları'nın ve doğal hayatın korunması adınadır.
Dün eylem günü yol çalışması ve patlatma,direniş yollarını kapatma ve sonunda yasak.Sizin devlet aklınız bu mu?
Çanakkale tarihini bilmeden ve özümsemeden bu şehri yönetemezsiniz.
Çanakkale özgürlüğünün anıtı tam karşınızda.Kan,şehadet ve barut.” İfadelerini kullandı.
“SEN DERELERİNDE ÖLEN BALIKLARA BAK, GEREĞİNİ YAP”
Çan Çevre Derneği Başkan Yıldız’ ın, eylemv e gösteri merkezine dönüştürülmek istenen Balaban’ ın huzurunun kaçırılmasına, destek verdiğini öne süren Kirazlı, Serçeler ve Dörtyol gibi köylerin yaşayanları;
“İl dışından gelen katılımcılar asıl provokatörlükte iken, Devletin Polisini, Devletin kararını sorgulamak, Ormanlarımızı ateşe veren Terör destekçisi birilerini görmemek, asıl sorgulanması gerekendir. Çevre söylemi ile, Huzuru bozmak, insanlarımızı köylerimizi tedirgin etmek, kimsenin hakkı değildir”  şeklinde, hayli sert ifadeler kullandı.
Erdem Sürek