HEM TÜRKÇE, HEM KÜRTÇE İTİRAF GELDİ;
“ECEABAT’DA KÜRTLER, TÜRKLERİN DAĞLARINI YAKTI.
ZAFER ATEŞİ KARŞISINDA ÖLÜM BİLE ÇARESİZDİR”
VİTAMİN’ in, hafta sonu ve öncesinde vurgu yaptığı; “ORMANA ATEŞ DÜŞMESİN, İNSANA VİRÜS GEÇMESİN” manşetlerinde geçen öngörüsü haklı çıktı.
GÜZELİM ORMANA, PKK YANLILARI ATEŞ DÜŞÜRMÜŞ..!
Geçtiğimiz Pazar günü, Avrupa yakasında Şehitler Coğrafyası Gelibolu’ da yükselen alevlerin sorumluluğunu, kendilerini ‘Ateşin çocukları inisiyatifi’ diye isimlendiren, Bölücü Terör Örgütü PKK yanlıları üstlendi.  
Gelibolu yarımadasında ve Çanakkale yakınlarında Pazar günü yükselen Alevler, geçen yaz Türkiye genelinde çeşitli bölgelerde peş peşe çıkan Orman yangınlarını üstlenip, Terör örgütünün propagandasını yapan ve kendilerini ‘Ateşin çocukları’ diye isimlendirenleri akla getirmişti.
Akla gelen doğru çıktı. O çocuklar ormana ateş düşürdüklerini resmen kabul etti.
Sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarda kullandıkları kin ve nefret söylemi bir kez daha; “Kahrolun, kökünüz kurusun.” dedirtti.
Orman yangını başlamış bölgeden paylaştıkları görsel eşliğinde kullanılan ifade şu oldu;

“KÜRDİSTAN DAĞLARI YANARKEN, KARDEŞLİK EDEBİYATININ YAPILDIĞI ÇANAKKALE’DE,  İNTİKAM ATEŞİ YAKILDI”
Maden karşıtı eylemlerin adresine dönüşen Balaban için yeni etkinlik planı düzenlenmiş, etkinlikte HDP’ nin de yer alacağı dile gelmişti. Her ne kadar etkinlik davetlerini yapanlar ‘HDP’ yok’ dese de,. Eylem alanı için gösterilen adrese, Valilikçe getirilen ‘bir haftalık’ yasağa rağmen sadece HDP bir vekil gelerek adeta ”Buradayız”  mesajı vermişti.
HDP’ li vekil eylem alanında iken, tam da o dakikalarda Terör Örgütü PKK destekçisi isimler, Gelibolu’yu ateşe vererek, Çevre ve Ormanlara karşı sevgilerinin boyutunu göstermiş oldu.

------------------------------------------
O ÇOÇUKLARDAN, KÜRTÇE VE TÜRKÇE İTİRAF;
“BİZ YAKTIK..!
-----------------------------------------

Gazeteniz VİTAMİN’ in öngörüsü doğru çıktı. Alevler yükselen Çanakkale ormanlarını ateşe verdiklerini, kendilerini ‘Ateşin çocukları inisiyatifi’ diye isimlendiren,  Bölücü Terör Örgütü PKK destekçisi Hainler resmen itiraf etti.
Sosyal medyadan, Kürtçe ve Türkçe ifadeler geçen paylaşımlarda bulunan PKK yandaşı hainler,  bir paylaşımlarında; 
“KÜRDİSTAN DAĞLARI YANARKEN, KARDEŞLİK EDEBİYATININ YAPILDIĞI ÇANAKKALE’DE,  İNTİKAM ATEŞİ YAKILDI” ifadesini, alevler yükselen bölgenin fotoğrafı eşliğinde kullandı.

ARDI ARDINA YANGINLARI, RESMEN ÜSTLENDİLER…
Gelibolu yarımadasında ve Çanakkale yakınlarında Pazar günü yükselen Alevler, geçen yaz Türkiye genelinde çeşitli bölgelerde peş peşe çıkan Orman yangınlarını üstlenip, Terör örgütünün propagandasını yapan ve kendilerini ‘Ateşin çocukları’ diye isimlendirenleri akla getirdi. Pazar günü 7 ilde, birçok noktada yangılar ardı ardına başladı.
Bu gelişme, akla geçen yılı getirdi, düşünülen oldu. Yangınların Gelibolu’daki kısmını üstlenen isimler yine o çocuklar oldu. 
PKK destekçisi olan, kendilerini ‘Ateşin çocukları inisiyatifi’ diye isimlendirenler, Gelibolu yarımadasında ormana düşen ateşin sorumlusu olarak kendilerini gösterdi.
Türkçe anlamı; ““ECEABAT’ DA KÜRTLER, TÜRKLERİN DAĞLARINI YAKTI. ZAFER ATEŞİ KARŞISINDA ÖLÜM BİLE ÇARESİZDİR”  şeklinde olan ifadeyi Kürtçe kaleme alıp sosyal medyadan paylaşan hainler, Çanakkale kamuoyundan tepki topladı.
Birçok vatandaş; “Sözde Çevre savunuculuğu söylemindeki birilerinin,  işte gerçek yüzü.” diyerek,   Çanakkale’ye yüzlerci kilometre uzaklıktaki bazı illerden çevre savunuculuğu için geleceğini duyuranlara da ateş püskürdü.

VİTAMİN YAZMIŞTI..!
Gazeteniz VİTAMİN geçtiğimiz günlerde, katılımcıları arasında HDP’ lilerin de yer bulacağı etkinlikten söz etmiş, Yangın riski gibi, sosyal mesafenin sıfırı düşeceği anlar nedeniyle, ölümcül salgın Korona’ ya da dikkat çekmişti.
Olasılığı varsayılan yangınlar ardı ardına çıktı. Üstlenenler ise, VİTAMİN’ in bahsettiği hainler çıktı.
Yakın zaman aralıkları ile biranda alevlerin yükseldiği yangınlar; “Bu şimdi tesadüf mü?”  dedirtse de, akşam saatlerinde sosyal medyadan gelen itiraflar, öngörüsü konusunda VİTAMİN’ i haklı çıkardı.

BİRİLERİ YOK DESE DE..!
Balaban’da gerçekleştirilmesi planlanan etkinlik duyurusu yapanların, katımcılar arasında ; “HDP Yok” vurgusuna konu siyasi parti yerine, HDP İstanbul Milletvekili, Çanakkale Valiliği’nin aldığı ‘Bir haftalık eylem ve gösteri’ yasağında, Balaban’da boy göstermişti.
 HDP’ li vekilin Çevre ve Orman savunuculuğu yaptığı dakikalarda,  PKK yanlısı ve destekçisi bir gurup, Çanakkale ormanlarını ateşe verdiğini,  sosyal medyadan akşam saatlerinde duyurup, resmen itirafta bulunmuş oldu.

Erdem Sürek