Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu, öğrenciler için hazırladığı Kariyer söyleşileri Koronavirüs pandemisi nedeni ile online gerçekleştirildi. Kariyer planlaması kapsamında öğrenciler için konularının uzmanlarının yer aldığı bşşr dizi program hazırlayan Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu, pandemi neden ile söyleşileri online gerçekleştirdi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu, Deniz ve Liman İşletmeciliği öğrencileri, sektörlerinin önemli firmalarındaki kıdemli yöneticilerle online söyleşilerde bir araya geldiler. Daha önce Okul yönetimi tarafında belirlenen söyleşiler, okulun konferans salonunda gerçekleştirilmesi planlanırken, 11 Mart’ta ülkemizde görülen ilk Koronavirüs vakasının ardından alınan tedbirler kapsamında okullar tatil edildi. Sosyal mesafe ve kapalı ortamda gerçekleştirilemeyen söyleşi etkinlikleri bu kez öğrencilerin de rahatlıkla katılabildiği Online gerçekleştirildi.

Ülkemizdeki Eğitim Öğretim faaliyetleri Koronavirüs pandemisi sürecinden en çok etkilenen alanlardan biri olmasına karşın, online mecralarda asgari düzeydeki ihtiyaçlar karşılanarak eğitim faaliyetleri sürdürülmeye devam edildi. Bu kapsamda harekete geçen Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu da konunun uzmanlarının katıldığı söyleşiler gerçekleştirdi.  Zorlu  süreçte Deniz ve Liman İşletmeciliği öğrencileri, sektördeki profesyoneller ile buluşturulması fiziksel olarak mümkün olamayınca, online buluşmalar ile bahar dönemi kariyer destek faaliyetleri gerçekleştirildi.

Bölüm başkanı Öğr. Gör. Bilal Baki Tiryaki ve bölüm Akademisyenleri  Öğr. Gör. Dr. Özgür Tezcan ile Öğr. Gör. Salih Torlak’ın moderatörlüklerinde 12 Mayıs’ta Yılport RotaPort Genel Müdürü Serhan Çilengir, 14 Mayıs’ta Asyaport Liman A.Ş. Saha Operasyon Takım Lideri Erdinç Alpay Avan, 18 Mayıs’ta MSC Global Müşteriler Uzman Satış Sorumlusu Gözde Meltem Erdoğan, 20 Mayıs’ta Lalmarıne Lojıstık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Lal ve 21 Mayıs’ta DHL Ege Bölgesi Satış Müdürü İlknur Egeli‘nin katılımı ile Kariyer Günleri söyleşileri Online gerçekleştirildi. Gerçekleşen söyleşilerde, bölüm öğrencileri hem kendilerinden önce bu alandan mezun olmuş büyüklerinin kariyer yolculuklarını dinlemiş oldu, hem de sektördeki önemli kuruluşların iş felsefesini ve profesyonel alanda bu kurumların kendilerinden beklentileri hakkında bilgi almış oldular.
 
Cuma Deren