15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Şehitler Abidesinde tören düzenlendi. 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yıl dönümü nedeni ile düzenlenen törende şehitler bir kez daha rahmetle anıldı.

Hainlerin askeri darbe girişimi ile Türkiye 15 Temmuz 2016 yılında  en uzun gecesini yaşadı. 4 yıl önce FETÖ tarafından askeri darbe girişiminde bulunularak Türkiye Karanlık bir döneme sürüklenmek istendi.  Silahlı Kuvvetlerin içine yuvalanmış hinlerin kurşunlarına göğsünü siper eden vatandaşlar, demokrasi tarihine yeni bir sayfa kazandırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile sokaklara dökülerek meydanları dolduran ve hainlere ülkeyi dar eden vatandaşlar, olası bir kalkışmaya da günlerce meydanlarda demokrasi nöbeti tuttu.

Dün hain Darbe girişiminin  yıldönümü dolayısı ile yurdun her köşesinde Demokrasi ve Milli Birlik programları gerçekleştirildi. 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yıl dönümünde, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından Şehitler Abidesi'nde de  tören düzenlendi. Törene; Gelibolu 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, askeri erkan, daire müdürleri, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş’ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla son buldu. Protokol üyeleri, sembolik şehitliklere karanfil bıraktı. Tören, Kur'an-ı Kerim tilaveti, mevlit programı, dua edilmesi ve ikramlarla son buldu.

İlçelerde de Programlar Gerçekleştirildi
15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yıl dönümü dolayısı ile gerçekleştirilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Şehitler Abidesinin yanı sıra İlçelerde de programlar düzenlendi. Biga, Lapseki Gelibolu gibi ilçelerde yoğun katılımla gerçekleştirilen törenler diğer ilçelerde de gerçekleştirildi.
 
Vali İlhami Aktaş Mesaj Yayınladı
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü  dolayısı ile Vali İlhami Aktaş, bir mesaj yayınladı. Aktaş yayınladığı mesajına “ 15 Temmuz 2016 tarihinde Aziz Milletimizin iradesini yok saymaya ve Demokrasimizi yıkmaya çalışan FETÖ/PDY terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain kalkışma, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Aziz Milletimiz tarafından bozguna uğratılmıştır. Ülkemizin her karış toprağında olduğu gibi Çanakkale’de de ülkemizin geleceğine sahip çıkan halkımız,  hain darbecilere geçit vermeyerek büyük bir kahramanlık örneği sergilemiştir. Rengini şehitlerimizin kanından alan Ay-Yıldızlı al bayrağımızın gölgesi altında sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşamaya ant içmiş Aziz Milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlara çağrısı ile 15 Temmuz hain darbe girişiminde de aynı ruhla kenetlenip, birlik ve beraberlik içerisinde hain darbecileri bertaraf ederek destan yazmıştır. 15 Temmuz hain darbecilerine karşı milletimizin verdiği büyük ders,  Aziz Milletimizin şanlı tarihinde asla unutulmayacak ve unutturulmayacak bir şekilde yerini almıştır. Bizi hedeflerimizden alıkoymak, milli birlik ve beraberliğimizi yıkmak, demokrasimizi yok etmek isteyen şer odakları her zaman olacaktır.  Çanakkale Ruhu ve 15 Temmuz ruhu ayakta oldukça daima büyüyen, gelişen ve dünyanın önde gelen devletleri arasında yer alan ülkemiz, güvenliğine, birlik ve beraberliğine, milli iradesine yönetilen her türlü girişime dün olduğu gibi, bugün ve yarın da asla izin vermeyecektir. Şanlı tarihi kahramanlık destanlarıyla dolu olan Aziz Türk Milleti, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 2023 hedeflerine doğru emin ve kararlı adımlarla yürümeye devam edecektir”  ifadelerine yer verdi.

Cuma Deren