Av yasağının başlaması ile Yat limanına çekilen tekneler için onarım çalışmaları başladı. Yeni sezon için yapılan hazırlıklar kapsamında hasar gören tekneler Sarıçaydaki Kayıkhanede tek tek onarılıyor. Usta ellerin onardığı tekneler  Eylül ayında başlayacak yeni av sezonu için tamir ediliyor.
 
Çanakkale’yi ikiye ayıran Sarıçay’a bağlanan tekneler, yaz aylarında suyun zaman zaman çekilmesi ile zarar görüyor.  Suyun çekilmesi ile dipteki kumlara değen tekneleri midyeler bağlıyor. Midyelerin yapışması ve suyun çok sığ olduğu yerlerde teknelerin suyun dibindeki atıklara değmesi sonucu hasar görüyor. Hasar gören tekneler de Sarıçay kenarındaki kayıkhanede ustaları tarafından onarılıyor.  Yaz sezonunun başlaması ve av yasğını fırsat bilen tekne sahipleri de onarım çalışmaları başlattı.  Tekneleri tamir eden ustalardan birisi de Uzun yıllardır kayıkhanede çalışan Murat Acar.  tekneler ile ilgili hasarların teknenin içine girmeden belli olmayacağını ve teknenin onarımında boyunun ve genişliğinin önemli olduğunu belirtti.
 
Sarıçay Sığlaştığı İçin Teknelere Zarar Verebiliyor
 Sarıçay’ın düşen debisine de dikkat çeken Acar, suların sığlaşması, teknelere ufak zararlar verdiğini belirterek  ‘’Teknenin onarımı çürüğüne göre, kişinin istediği şeylere göre değişebiliyor. Yıllık karaya çekme, altının temizliğinin yapılması gerekiyor. Teknenin dış bakımı için yılda bir kere karaya çekilmesi gerekir. Sarıçay sığlaşmış olduğu için teknelere ufak zararlar verebiliyor. En derin yeri yaklaşık olarak 1,5 metre olduğu için su da çekildiği zaman bazen motorlar oturuyor, yan yatabiliyor. Bazen su gün içerisinde bile çekilebiliyor rüzgara da bağlı olarak.’’ İfadelerini kullandı. 
 
Malzemeler Tekne Sahibinin İsteğine Göre Değişiyor
 Teknenin yapımında ağacının çok önemli olduğunu ve genelde kendilerinin kestane kullandıklarını, bunun müşterinin isteğine göre de değiştiğini belirten Acar sözlerine şu şekilde son verdi;’’Ahşap olarak meşe kullanılır, bulunabilirse dut mesela. Macun falan da çok önemli boyada. Hepsinin fiyatları Markalara  göre değişiyor. Epoksi macun kullanılır, vernik kullanılır. Müşterinin bütçesi de önemli. Çünkü tekne olayında skala çok geniş. Malzemesinde, boyasında, ahşabında skala çok geniş. Müşterinin bütçesi iyiyse ona göre malzeme kullanılır. Kaliteli macun kullanılır. Tekne biraz lükse de giriyor zaten’’
 
Cuma Deren