Pandemi nedeni ile bu yıl gerçekleştirilemeyen ÇOMÜ Mezuniyet törenleri Online gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda, bu yıl 70 mezun veren Güzel Sanatlar Fakültesi Çevrimiçi Mezuniyet gerçekleştirildi.

2019-2020 Akademik Yılı Güzel Sanatlar Fakültesi Çevrimiçi Mezuniyet  gerçekleştirildi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Dekan Prof. Dr. Dinçay Köksal, fakülte öğretim elemanları ve öğrencilerinin katıldı. Online gerçekleştirilen Mezuniyet töreni Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra Mezun olan öğrenciler adına Geleneksel Türk Sanatları Bölümünden Aleyna Güven bir konuşma yaptı. Güven’in konuşmasının ardından Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı   Prof. Dr. Dinçay Köksal da bir konuşam gerçekleştirdi. Konuşmasında Mezun olan öğrencilere seslenen Dekan Köksal “ 4 yıl önce gelirken sahip olduğunuz bilgi ve verileri yenilerini katarak sanat alanında gerekli donanıma sahip olarak mezun oluyorsunuz. Tabi her daim öğrendiğiniz şeyler oluyor. Mesleğinizi de icra ederken öğreneceksiniz. Bizim sizlerden isteğimiz, her şeyden önze iyi birer insan olmanız ve annenize, babanıza, memleketinize hayırlı birer evlat olmanızı, milli ve manevi değerlere sahip çıkmanız, onları yaşamanız v e yaşatmanızdır. Sanatınızı icra ederken, özgün eserlerinizi ortaya koyarken eğitimin ne kadar önemli olduğunu aklınızdan çıkartmayın. Bizi farklı kılan geleneklerimiz ve özelliklerimizdir. 4 yıl boyunca sanata katkı vermek ve sanatçı olmak için özveri ile çalıştınız. Yeri geldi birlikte sevindiniz, yeri geldi birlikte üzüldünüz. Sosyal gelişimlere de mesleki gelişimlere de destek oldunuz. Pandemi sürecinde de eğitiminizi en güzel şekilde icra ettiniz. Verdiğinizkatkı için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. ÇOMÜ’lü olmanın haklı gururunu yaşayın ve ileriki yaşantınızda da Onsekiz Mart ruhunu yaşatın. Mezun olduğunuz Fakültenin adına uygun meslek hayatınızda ülkemizin sanat ve kültür alanında gelişmesi için güzel işler yapacağınız inancıyla ve sağlıklı günlerde tekrar buluşmak dileği ile, yolunuz ve bahtınız açık olsun." şeklinde seslendi.

Arkanızda ÇOMÜ Ailesi Var
Rektör Yardımcısı Bünyamin Bacak ise Online Mezuniyet töreninde yaptığı açıklamada  mezun olan öğrencilere seslenerek, hayatın her alanında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak öğrencilerin arkasında olduğunu belirterek “Bu sene Pandemi nedeni ile Online Mezuniyet törenini yapıyoruz. Bugün 70 öğrenciyi mezun ediyoruz. Yolunu, bahtınız her daim açık olsun. Unutmayın ki  ÇOMÜ ailesi olarak, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı olarak her daim arkanızdayız. Sizi mezun edip bırakmayacağız. Sizi her daim takip edeceğiz. Sanat ve Hayat başarınızda arkanızda bir ailenizin daha olduğunu asla unutmayın. Önümüzde sizler için güzel bir süreç var. Ama asla  çalışmaktan ve mücadele etmekten vazgeçmeyin. Eğitim-öğretim ömür boyu süren bir süreçtir.  Yani şu anda 4 yıllık bir okul sürecini bitirdiğiniz için ‘ben eğitimi bitirdim’ diyemezsiniz.  Daha önümüzde uzun yıllar var.  Dağın arkası düzdür, onun için sabırlı olursanız başarıya ulaşırsınız” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Çevrimiçi mezuniyet töreni öğrencilerin teşekkür mesajları ile sona erdi.

İsmail Şen