Koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında İÇDAŞ Biga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gönüllü olarak siperlikli maske üretmeye başlayan görevliler, zorlu süreçte 10 bin den fazla üretilen bu siperler sağlık görevlileri ve güvenlik güçleri olmak üzere il genelinde koronavirüsten korunması için dağıtıldı. Zor dönemde sürece destek olan görevlilere de teşekkür belgesi verildi.
Çin’in Wuhan kentinden başlayarak dünyaya yayılan koronavirüsünden binlerce kişi hayatını kaybetti. Ülkemizde ilk vakanın görüldüğü 11 Mart’tan itibaren sağlık çalışanları virüs ile mücadelede en ön saflarda yer aldı. Sağlık çalışanları başta olmak üzere virüsün yayılmasını önlemek amacı ile özellikle yazıcısı olan Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullar da siperlik üretmeye başladı. Bu süreçte üretim yapan ve 10 binden fazla siperlik üreterek dağıtımını gerçekleştiren İÇDAŞ Biga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde siperlikli maske üretiminde görev alanlara teşekkür belgesi verildi.
İlçe mili eğitim müdürümüz Erkan Bilen siperlikli maske üretimi sırasında görev alan okul yöneticilerine, öğretmenlere ve gönüllü öğrencileri ziyaret ederek teşekkür belgelerini takdim etti.Teşekkür belgesi takdimi sonrasında bir açıklama yapan ve Salgın sürecinde yoğun mesai harcadıklarını aktaran İlçe mili eğitim müdürümüz Erkan Bilen,"Sağlık personeli ve güvenlik güçlerini hastalıktan koruma adına İçdaş Biga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi personeli ve öğrencileri önemli bir katkı sağladılar. Üretilen 10 bini aşkın siperlikli maskenin Biga'da ve ilimizdeki sağlık personeline ücretsiz dağıttıklarını, bu süreçte başta İçdaş Biga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Hayri Ulutaş ve emeği geçen personel ile gönüllü öğrencilere teşekkür ederim" dedi.
Şerife Erdem