1994 yılı 25 Temmuz’ unda çıkan orman yangını, Şehitler Coğrafyasında 4 bin 49 hektar alanı kül etmişti.
26 YIL SONRA, YİNE BİR TEMMUZ GÜNÜ
ŞEHİT YORGANI’ NA ATEŞ DÜŞTÜ..!

Tarihe, ‘Büyük Gelibolu Yangını’ diye geçen ve günler süren söndürme çalışmalarının ilk gününde, dönemin Orman Bölge Müdürü Talat Göktepe,  karşı ateş verip alevleri kontrol altın almak ister iken, yanarak Şehit düşmüştü.
 26 yıl sonra dün, Şehitler Coğrafyası Gelibolu Yarımadasından yine kara dumanlar yükseldi.  Ilgardere köyü yakınlarında öğle saatlerinde yükselen alevler, bölgede etkili olan şiddetli fırtına ile birlikte büyüyerek hızla ilerlemeye başladı.
Kumköy ve Yalova köylerinin ormanlık alanlarına doğru ilerleyen alevleri söndürmek için, Orman Bölge Müdürlüğü başta, Çanakkale ve ilçelerine bağlı Belediyelerin İtfaiye araçları yanı sıra onlarca Arazöz bölgeye sevk edildi.
10 kişiden oluşan onlarca söndürme ekibi karadan, Orman Bakanlığı’nın kiralık söndürme helikopterleri ise havadan alevlere müdahale başlattı.

----------------------------------------------------   
GELİBOLU KARALARA BÜRÜNDÜ…!
----------------------------------------------------
Dünya’nın en kanlı savaşlarına sahne Gelibolu’da, kefensiz yatan 253 bin Şehidin yorganı olarak nitelendiren Yeşil örtü Ormana, yine ateş düştü.
Şehitler Coğrafyasında, 1994 yılı 25 Temmuz’unda çıkan orman yangın Tarihe, “Büyük Gelibolu Yangını’ olarak geçmiş, alevleri kontrol altına almak için karşı ateş veren dönemin Orman Bölge Müdürü Talat Göktepe, iki ateş arasında kalıp yanarak Şehit düşmüştü.
26 yıl aradan sonra yine bir Temmuz’da yükselen alevler ormanı, yanan alanlardan çıkan siyah duman ise Yarımadayı kara bulut gibi kapladı.
Yangında, 4 bin 49 hektarlık orman alanı kül olmuş, tarihi savaş alanlarında yüz yıl öncesinden kalan patlamamış mühimmatlar ardı ardına infilak eder iken,  oluşan tehlike durumu çalışmaları olumsuz yönde etkilemişti.

ŞEHİT YORGANINA, YİNE ATEŞ DÜŞTÜ…
Türkiye’nin içini yakan alevler,  Şehitler Coğrafyası Gelibolu Yarımadasından kara dumanlar yükseltti. Ilgardere köyü yakınlarında öğle saatlerinde yükselen alevler, bölgede etkili olan şiddetli fırtına ile birlikte büyüyerek hızla ilerlemeye başladı.
Kumköy ve Yalova köylerinin ormanlık alanlarına doğru ilerleyen alevleri söndürmek için, Orman Bölge Müdürlüğü başta, Çanakkale ve ilçelerine bağlı Belediyelerin İtfaiye araçları yanı sıra onlarca Arazöz bölgeye sevk edildi.
Gelibolu yarımadası orman alanlarını, 253 bin Kefensiz Şehidin yorganı olarak nitelendiren Türkiye’ nin içi dün yine bir ayrı yandı.
 Çanakkale Şehitliklerini örten ormana düşen ateş, tıpkı alevler gibi Türk Milletinin yüreğinde kor etkisi yarattı.
Yangını müdahale için onlarca İtfaiye, Arazöz ve söndürme ekipleri bölgeye sevk edildi. Hem havadan hem de karadan başlatılan söndürme çalışmaları saatlerce aralıksız şekildi sürdü.

AKILLARA ORMAN ŞEHİDİ GÖKTEPE, DİLLERE FATİHALAR DÜŞTÜ..
25 Temmuz 1994 yılında çıkan üyük yangın sırasında, alevler arasında kalıp yanarak Şehit olan dönemin Orman Bölge Müdürü Talat Göktepe, Çanakkalelilerin aklına düştü. Birçok Çanakkalelinin, Şehit Bölge Müdürünün ruhuna n Fatihalar okuyup hediye ettiği, Orman yangınının kısa sürede kontrol altına alınıp söndürülmesi için dua ettikleri gözlendi.

Erdem Sürek – Cuma Deren