K-2 Vitamininin, Coronavirüs’e etkili önlem olacağı dile geldi.
Hemen her evin mutfağında, buzdolabında bulunan Yoğurt ve Süt haliyle göze girdi.  
 
Canlı beslenme diye isimlendirilen ürünlere ulaşmak için gerek, İnek, keçi koyun ve de tavukların önemi de böylece gündeme yeniden geldi.
ÇOMÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Şener, kamuoyunu bilgilendirme adına yaptığı paylaşımlarına bir yenisini de önceki gün ekledi.
Doç. Dr. Alper Şener, COVİD 19 GÜNLÜKLERİ diye isimlendirdiği bilgilendirmesinde;
“Çok tartışmalı olsa da yakın zamanda ilgili olabileceğini gösteren yayınlar artıyor,
Kimler koronaya yakalanıp daha çok ölüyor diye bakıldığında ilginç bir şey görülmüş - (Hollanda ve Japonya’da)...K vitamini düzeyi düşükler... kanama pıhtılaşma dengesi bozuluyor göründe..
Hatta iddia o ki K2 Vitamini... peki neden? Bu vitamin çok yaygın olarak her gıdada yok...
Canlı/ fermente gıdalarda oluyor bunu da herkes tüketmiyor... Mavi peynir bunlardan biri” bilgisini kamuoyuyla paylaştı.
-----------------------------------------------------------------
CORONAYA KARŞI, CANLI FERMENTE GIDA;
“MEVİ PEYNİR, SÜT, YOĞURT, TURŞU..
 VE DE YUMURTA’ NIN SARISI…!”
-----------------------------------------------------------------
Doç. Dr. Alper Şeherer, Covit-19’a karşı yalpan araştırmalar ve saptananları dile getirdi. “canlı fermente gıdalar…” 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ’ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Şener, kamuoyunu bilgilendirme adına yaptığı paylaşımlarına bir yenisini daha ekledi.
Hollanda ve Japonya’daki bilimsel çalışmalarda öne çıkan gıda maddelerinden söz eder iken, her bir evin mutfağında, buz dolabında yer alan besin değeri yüksek isimleri verdi. Süt, Yoğurt, Turşu ve Yumurta.
İşte o paylaşı; COVİD 19 GÜNLÜKLERİ
“BESLENME & COVİD İLİŞKİSİ”
Pandemi boyunca, ismi TV haberleri gibi, yazılı basında da öne çıkan ÇOMÜ’ lü Doç. Dr. Şener,
“Çok tartışmalı olsa da yakın zamanda ilgili olabileceğini gösteren yayınlar artıyor” diyerek, Beslenme ve covit ilişkisini açtı.

ÇOMÜ’ lü Şener; COVİD hastalarında Koagülasyon (pıhtılaşma)  sistemin çok yoğun ve olumsuz etkilendiğinin bilinen olduğunu hatırlatıp;
“Kimler koronaya yakalanıp daha çok ölüyor diye bakıldığında ilginç bir şey görülmüş - (Hollanda)...K vitamini düzeyi düşükler...kanama pıhtılaşma dengesi bozuluyor,
Hatta iddia o ki K2 Vitamini...peki neden? Bu vitamin çok yaygın olarak her gıdada yok...bazı özellikli - canlı/ fermente gıdalarda oluyor bunuda herkes tüketmiyor... mavi peynir bunlardan biri,
Neden düşüyor bu vitamin? Alımı düşük( geleneksel beslenme), hastalık sırasında tüketimi artıyor MGP adı verilen bir protein yapımında - Elastin için- buda akciğerin ekspansiyonunu sağlıyor- yani kullanıldığı içinde düşüyor...eksik kısmı tedavi olarak verildiğinde mortaliteyi azaltacak mı? Bakmak lazım” ifadelerini kullandı.
 
Doç. Dr. Şener, şu bilgileri  kamuoyuyla paylaştı; “Başka ilginç tespit ise dünyanın öbür ucundan gelmiş...
Japonya’da Natto ( içinde Nattokinase var) adlı geleneksel yemeği yoğun tüketildiği yerlerde  ölüm çok az görülmüş...Miyagi, Niigata, Gunma, Ibaraki bölgeleri...bu besinde yoğun K2 vitamini içeriyor.
Hollanda- Japonya tesadüf olamaz diye düşünüyorum. Bizde de canlı geleneksel gıdalarımız var...yoğurt, turşu...
Şu doğru...COVİD 19 hastalarında kanama pıhtılaşma sistemi bozuluyor ve ölüm  bu grupta sık...
Minör ve major element- gıda takviyeleri ile veya doğal olarak bazı ürünlerin tüketimi arttırmak ile ölüm oranlarını azaltmak mümkün müdür... SORU İŞARETLERİ VAR...AMA İLAÇLARIN BİLE ETKİNLİĞİNİ BİLMEDİĞİNİZ BİR HASTALIK İÇİN ARAŞTIRMAYA ve DENEMEYE  DEĞER DİYE DÜŞÜNÜYORUM...”
 
Doç. Dr. Şener’ in herkese çağrısı ezber edilen ifadesi ile geldi;  “Maskeni tak, mesafeni koru, ellerini temiz tut”

Cuma Deren