Biga Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla, aylar önce başlatılan soruşturmada sona gelindi.
 
Çanakkale Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi ekipleri, Biga Polisinden de destek alıp, ilçede tefecilik yaptığı tespit edilen isimleri gözaltına aldı.
 
Şüphelilerin Biga ve Balıkesir’e bağlı Gönen ilçelerindeki iş yeri ve ikamet adreslerinde yapılan aramada, ruhsatsız tabancalar, mermiler ve senetler ele geçti.
 
Fiziki ve Teknik takip ile attıkları her adımları izlenen zanlıların oluşturdukları Tefe çetesini çökerten Polis, Bigalı vatandaşların takdirini topladı.
 
BİGA POLİSİ, SÖZDE MAFYAYI DA BİTİRMİŞTİ…
 
Geçtiğimiz aylarda,  ‘Mübarek’  adıyla nam yapmaya çalışan ve oluşturduğu suç örgütü ile Biga’da Mafyacılık oyununu sergilemeye çalışan Organize Suç örgütünü darmadağın eden Çanakkale Polisi,  bu kez halk arasında ‘Kan emiciler’ diye isimlendirilen tefecileri tepe taklak etti.
Zanlılardan biri tutuklandı, diğerleri Denetimle Serbest kaldı.
-------------------------------------------
SÖZDE MAFYADAN SONRA,
TEFE ÇETESİNE DE ŞAMAR…!
-------------------------------------------
 
Biga Cumhuriyet Başsavcılığı’ nın talimatıyla düzenlenen Operasyonla, Tefeciler tepe taklak edildi.
Halk arasında, ‘kan emiciler’ diye isimlendirilen Tefe çetesini, bir süredir takibe alan Polis, önceki gün düğmeye bastı.
 
Aylar önce, Biga’da Mafyacılık oynamaya kalkışan ve ‘Muhteşem’ namını yaymaya çalışan Organize Suç örgütü gibi, Tefecileri de çökertti.
 
2 AYRI OPERASYONDA, RUHSATSIZ SİLAHLAR DA ELE GEÇTİ
 
Biga Cumhuriyet Başsavcılığının talimatlarıyla aylar önce başlatılan soruşturma kapsamında, Çanakkale Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi, Biga polisin7en de destek alıp, düğmeye bastı. Bigalıların; ‘Kan emiciler’  diye isimlendirdiği Tefecilere kelimenin tam anlamıyla Osmanlı Tokadını çekti.
 
KOM Şube Müdürlüğü ve Biga Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, aylar süren fiziki ve teknik takibi ile belirlenen adreslere, eş zamanlı baskınlar düzelendi.
 
Zanlıların, Biga ve Balıkesir Gönen ilçesindeki iş şeri ve ikametlerini kapsayan iki ayrı operasyon gerçekleşti.
 
Operasyon yapılan Adreslerden birinde: 2  ruhsatsız tabanca, 1 kuru sıkı tabanca, 44 tabanca fişeği,
-10 farklı şahsa ait 13 tane suça ilişkin senet ele geçirildi.
 
Diğer operasyon adresinde ise,   3 tane şikâyetçi vatandaş adına düzelenmiş suça dair senet,  3 tane şikâyetçi vatandaşa ait tapu fotokopileri,  58 boş senet bulundu.
 
Edinilen bilgiye göre, gözaltına alınan şüphelilerden biri Biga Sulh Ceza Hakimliği’ nin kararı ile Tutuklanıp Cezaevine konuldu. Diğeri hakkında ise Adlî Kontrol kararı verildi.
Biga ‘lı vatandaşlar, Polisin takdir toplayan operasyonuna ilişkin, büyük harflerle ses verir iken, şu ifadeleri kullandılar; “İLÇEMİZDE,  MAFYACILIK OYNAMAYA KALKANLARA YAPILAN OPERASYONLARDAN SONRA TEFECİLER DE POLİS OPERASYONUNDAN NASİBİNİ ALDI, ÇOK ŞÜKÜR ÇÖKERTİLDİLER. COVİD-19 SALGINI SÜRECİ, ESNAFIMIZ ZOR GÜNLER GEÇİRDİ. BİGAMIZ BU TARZ İŞLERE PABUÇ BIRAKMAZ.”

Cuma Deren