AK Parti Gurup başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, sosyal medya hesabından duyurdu;
 
“İl Genelinde Toplam 185 bin Hemşehrimiz Vefa Sosyal Destek Grubundan Faydalandı”
 
İktidar kurmayı Turan; “Çanakkale’miz Tarihine Yakışır Bir Vefa, Birlik ve Beraberlik Örneği Sergiledi” diyerek, Covid-19’un ülkemizde görülmeye başlamasıyla beraber çok hızlı tedbirler alındığını da vurguladı.
 
Milletvekili Turan ayrıca; “Gençlerimiz ve yaşlılarımız başta olmak üzere, hemşehrilerimizin virüsten etkilenmemesine gayret gösterdik. Alınan tedbirlerin hayatın akışını etkilememesi ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için Valiliğimizin organize ettiği Vefa Sosyal Destek Gruplarını hayata geçirildi.” İfadesi eşliğinde Pandemi sürecine ilişkin şu bilgiyi paylaştı;
 
“Tüm ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatılan bu organizasyon sayesinde, 22 Mart-27 Mayıs arasında yani 2 aylık sürede Çanakkale’miz genelinde toplam 183.547 hemşehrimize hizmet verildi. 
 
VEFA DESTEK GURUBUNA ÖVGÜ,
“GÜLER YÜZLE, VATANDAŞIMIZLA…”
 
Hizmetlerin ulaşmasında görev alan, gece gündüz yoğun mesai harcayan 1.400’e yakın personelimize ve gönüllülerimize teşekkür ediyoruz. Çanakkale’miz tarihine yakışır bir vefa, birlik ve beraberlik örneği sergiledi. 
 
Vefa ekibimiz bugüne kadar; 22.084 gıda, 5.854 ilaç tedariki, 604 fatura yatırılması, 8.383 sağlık hizmeti, 17.594 banka işlemi, 70.699 sıcak yemek desteği, 35.425 gıda paketi desteği ve 55.671 çeşitli hizmetler olmak üzere birçok konuda çalışmalar yaptı. Güler yüzleriyle hemşehrilerimizin yanında oldu. “

Sokağa Çıkamayan Vatandaşların İhtiyaçlarını Vefa Grupları Karşılıyor
Vefa Grupları Çanakkale’de 185 Bin Kişiye Ulaştı

Koronavirüsün yayılmasını önlemek ve virüsü kapma riski en çok olan 65 yaş üstü vatandaşlar için 21 Mart’tan bu yana uygulanan sokağa çıkma yasağı devam ederken, yarsak nedeni ile evinden çıkamayan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için  İç İşleri Bakanlığı talimatı ile  İl Merkezlerinde Valilikler, İlçelerde ise Kaymakamlık bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grupları Çanakkale’de 185 bin kişiye ulaştı.

 21 Mart’ta İçişleri Bakanlığı 65 Yaş ve Üstü ile Kronik Rahatsızlığı Olanlara Sokağa Çıkma kısıtlaması Genelgesi ile: 65 yaş ve üzeri ile bağışıklığı düşük ve kronik akciğer hastalığı, astım, KOAH, kalp/damar hastalığı, böbrek, hipertansiyon ve karaciğer hastalığı olanlar ile bağışıklık sistemini bozan ilaçları kullanan vatandaşların 21 Mart 2020 saat 24.00'dan sonra ikametlerinden dışarı çıkmaları, açık alanlarda, parklarda dolaşmaları ve toplu ulaşım araçları ile seyahat etmeleri sınırlandırarak sokağa çıkmaları kısıtlanmıştı. Dünyayı saran Covid-19 küresel salgınının Türkiye’de görülmesiyle beraber, alınan tedbirler kapsamında sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için hayata geçirilen Vefa Sosyal Destek Grupları 70 gündür sahada ve ihtiyacı olanlara yardımlar ulaştırıldı.

İl Merkezinde Valilik, İlçelerde ise Kaymakamların koordinasyonunda oluşturulan, İlçe Vefa Sosyal Destek Grubuna başvurular çağrı merkezleri üzerinden yapılıyor. Gruplara 112, 155 ve 156 çağrı merkezlerinden ulaşılabiliyor. Polis, jandarma, bekçi, AFAD personeli gibi  kurum personellerinin yanı sıra Belediye başta olmak üzere diğer kamu kuruluşu personelinden oluşan grup üyeleri, gelen talepleri karşılamanın yanı sıra maske, kolonya, sabun ve dezenfeksiyon ürünlerinden oluşan kolileri, vatandaşların evlerine götürüp elden teslim ediyor. Geçtiğimiz hafta Vefa Destek Gruplarının 50 günlük verilerinin yer aldığı bir açıklama paylaşan İçişleri Bakanlığı, valilik ve kaymakamlıklar koordinasyonunda oluşturulan Vefa Sosyal Destek gruplarının faaliyetlerine ilişkin rakamları açıkladı.  Verilere göre 53 günde 5 milyon 674 bin 281 haneye ulaşan vefa grupları, 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanların emekli maaşından gıdaya, ilaçtan hijyen malzemesine kadar tüm ihtiyaçlarını temin etti.

6 Milyon 96 Bin 30 Arama Geldi
Vefa Sosyal Destek Gruplarına, 22 Mart-13 Mayıs tarihlerinde 112 üzerinden 2 milyon 245 bin 669 arama, 155 üzerinden 771 bin 243 arama, 156 üzerinden 338 bin 47 arama, diğer numaralardan 2 milyon 741 bin 71 arama olmak üzere toplam 6 milyon 96 bin 30 arama gerçekleştirildi. Bu aramalardan 5 milyon 674 bin 281 büyümüzün ihtiyaç sosyal destek grupları tarafından talebi yerine getirildi. Vefa İletişim Sistemi üzerinden 29 Mart’tan bu yana 1 milyon 980 bin 795 seyahat izin başvurusu yapıldı. Bu başvuruların 806 bin 767’si onaylandı. Onaylanan seyahat izin belgelerinin 189 bin 386’sı tedavi amaçlı, 94 bin 220’si geçici süreyle farklı illerde bulunanlar, 80 bin 875’i birinci derecede yakını vefat edenler veya ağır hastası bulunanlar, 4 bin 375’i çay üreticisi ve refakatindekiler, 437 bin 911’i ise diğer başvurular oldu. Seyahat izin talepleri tüm il ve ilçelerde oluşturulan seyahat izin kurulları tarafından değerlendiriliyor. Değerlendirme sonucu başvuru yapanlara SMS ile bildiriliyor.

Vefa Grupları Çanakkale’de 185 Bin Kişiye Ulaştı
Vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak üzere İl Merkezinde Valilik, İlçelerde ise Kaymakamların koordinasyonunda oluşturulan, İlçe Vefa Sosyal Destek Grubuna yapılan başvurular tek tek değerlendiriliyor. Ülke genelinde 6 Milyon 649 Bin 461 haneye ulaşan Vefa Grupları, Çanakkale’de de 185 bin kişiye ulaştı.  Çanakkale’de yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, vefa ekibinin bugüne kadar büyük bir titizlikle ve özveriyle görevlerini ifa ettiklerini belirtti.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Covid-19’un ülkemizde görülmeye başlamasıyla beraber çok hızlı tedbirler alındı. Gençlerimiz ve yaşlılarımız başta olmak üzere, hemşehrilerimizin virüsten etkilenmemesine gayret gösterdik. Alınan tedbirlerin hayatın akışını etkilememesi ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için Valiliğimizin organize ettiği Vefa Sosyal Destek Gruplarını hayata geçirildi. Tüm ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatılan bu organizasyon sayesinde, 22 Mart-27 Mayıs arasında yani 2 aylık sürede Çanakkale’miz genelinde toplam 183.547 hemşehrimize hizmet verildi. Hizmetlerin ulaşmasında görev alan, gece gündüz yoğun mesai harcayan 1.400’e yakın personelimize ve gönüllülerimize teşekkür ediyoruz. Çanakkale’miz tarihine yakışır bir vefa, birlik ve beraberlik örneği sergiledi. Vefa ekibimiz bugüne kadar; 22.084 gıda, 5.854 ilaç tedariki, 604 fatura yatırılması, 8.383 sağlık hizmeti, 17.594 banka işlemi, 70.699 sıcak yemek desteği, 35.425 gıda paketi desteği ve 55.671 çeşitli hizmetler olmak üzere birçok konuda çalışmalar yaptı. Güler yüzleriyle hemşehrilerimizin yanında oldu. Rabbim devletimize zeval vermesin. Bu süreçte devletimizin gücünü tüm hemşehrilerimiz gördü. Yapılan çalışmaların amacına ulaşması için bizlerde evlerimizde kalarak, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayarak destek olmalıyız. ” şeklinde ifade etti.
 
Şerife Erdem