İl Genel Meclisi’nin CHP’ li Başkanı Göğüsgeren, açtı ağzını yumdu gözünü.
Oldukça sert ve bir o kadar da çarpıcı sözlere ismi, Partilileri koydu;
“GÖGÜSGEREN GEMİLERİ YAKTI..!”
Çanakkale gündemini meşgul eden başlıklar için toplanan İl Genel Meclisi ardından, CHP’ li Göğüsgeren’den yazılı açıklama geldi.
 
Açtığı bir başlık altında hem iktidara, hem de Partisine yüklendi.
 “ASLA İKTİDAR OLAMAYIZ..”
İl Genel Meclisi toplantısı öncesinde sosyal medya hesabından bir açıklama yapacağını duyuran ve verdiği tarihte açıklamasını yapan Göğüsgeren;
“Bugün iktidarın Türkiye’de kan kaybetmesinin en önemli  nedeni CHP’li belediyelerini çalışmalarını engellemeye çalışması, AKP’li belediyelere ayrımcılık yapmasıdır.
Ama toplum eski toplum değil. AKP seçmeninin düzgün muhafazakarların vicdanı hiç rahat değil. Aynı ANAP ve DYP gibi şımarık yönetimlerin gazabına uğrayan bir AKP hükümeti geriye gidiyor.
Bunu niye anlattım! Bir CHP’li olarak bizim bundan ders çıkartmamız lazım. Sadece AKP yapıyor diye eleştirirsek asla iktidar olamayız.”
 
SORUŞTURMA AÇTIRACAK SÖZLER…
“Bu dosyada sorun Çanakkale Belediye Spora yapılacak bağıştan ibarettir.”
CHP’’ li İl Genel meclisi Başkanı Sadık Göğüsgeren’ in, ses getiren açıklamalarında geçen bir bölüm vardı ki, kullandığı ifadelerinin; “Parayı veren, hesabını sormuş” yorumuna yol açtığı gözlendi.
Başkan Göğüsgeren’ in çarpıcı ifadesi şöyle idi; 
“Merkez ilçe Bodurlar, Haliloğlu, Akçalı, Dedeler, Kocalar ve Alan Köyleri ile Çan İlçesi Kumarlar, Üvezdere, Dondurma ve Kadılar köylerinde 27 adet rüzgar tribünü gündeme gelmiştir.  Bu arada Çanakkale Belediye Spor’dan alacağı olan şahıslar tarafımı aramış Çanakkale Belediye Spora söz konusu şirket tarafından 200.000 TL bağış yapılacağını ve bu projenin meclis tarafından onaylanıp onaylanmayacağını sormuşlardır.”

Sorunun adını koydu;
“Belediyespor’a Bağış..!”
 
Haftaya damga vuran sözlere imza atan isim, CHP’ li İl Genel Meclisi Başkanı Sadık Göğüsgeren oldu. Olağan üstü toplantı diye tanımladığı, İl Genel Meclisi’nin oturumun ardından yazılı açıklamada bulanan Göğüsgören’ in bazı ifadeleri “Gemileri yakmış” diye yorumlanır iken, bir ifadesi ise; “Bu sözler soruşturma nedeni” değerlendirmesine neden oldu.
 
CHP’ li Başkan, Meclis üyelerinin değerlendirdiği ve tartışmaya neden bir dosya için; “Bu dosyada sorun Çanakkale Belediye Spora yapılacak bağıştan ibarettir.” diye konuştu.
 
ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER.
SATIR SATIR YAZDI, DETAYLICA ANLATTI.
İl Genel Meclisi Başkanı CHP’ li Göğüsgeren, Olağan Toplantının 1 saat 50 dakika öncesinde sosyal medya hesabından bir duyuru yapıp; “Meclisimizin iradesini ortaya koymadığı konular için şu anda açıklama yapmam uygun değildir” diyerek, gereken açıklamayı 29 Nisan da yapacağını ilan etmişti.
 
Verdiği tarihte, bahsettiği açıklamasını yapan Göğüsgeren, öyle sözler etti ki Partisinin Asla iktidar olamayacağından, İl Genel Meclisi’nde görüşülen ve ‘sorunlu’ tanımı alan bir dosyanın, neden sorunlu olduğunun adını koydu.
Başkan Göğüsgeren, üzerinde Partisinin grup kararı bulunan bir dosya için; “Sorunun nedeni, Belediyespora bağış” dedi.
 
Detaylıca sözler edip, uzun uzun anlatımda bulunan Göğüsgeren’ in çarpıcı ifadeleri tam olarak şöyle geldi;
 “Merkez ilçe Bodurlar, Haliloğlu, Akçalı, Dedeler, Kocalar ve Alan Köyleri ile Çan İlçesi Kumarlar, Üvezdere, Dondurma, ve Kadılar köylerinde 27 adet rüzgar tribünü gündeme gelmiştir.  Bu arada Çanakkale Belediye Spor’dan alacağı olan şahıslar tarafımı aramış Çanakkale Belediye Spora söz konusu şirket tarafından 200.000 TL bağış yapılacağını ve bu projenin meclis tarafından onaylanıp onaylanmayacağını sormuşlardır. Konunun Mecliste çoğunluğu bulunan CHP grubu tarafından ele alınacağını ve meclis tarafından sonuçlandırılacağını, kendi adıma yetkili olmadığımı açık yüreklilikle cevapladım. İmar Komisyonuna havale edilen konu imar komisyonumuzca yapılan çalışma sonrasında bir takım evrakların eksik ve yetersiz olduğu gerekçesiyle daireye iadesi kararı meclisimizce oy birliğiyle karar alındı. Daha sonraki süreçte söz konusu şirket eksik evrakları tamamlayıp daireye sundu ve biz tekrar gündeme aldık.
Bu dosyada sorun Çanakkale Belediye Spora yapılacak bağıştan ibarettir. Özellikle Çanakkale de AKP’ye yakın basın kuruluşları hiçbir RES dosyasıyla ilgilenmez iken bu dosyayı her gün gündeme taşıdılar. Hatta bazı yerel gazeteler bu dosyaya evet oyu veren İl Genel Meclis Üyelerini neredeyse rüşvet almış gibi algı yarattılar. Hatta Meclis Başkanı olarak Meclis toplantısında bu tür haberlere tepki göstermiş ve kasıtlı haber olarak nitelemiştim. Sağ basın haber yaptı sol çevreciler harekete geçti.  Meclis üyelerimiz ağır ithamlar altında kaldı. Daha önce meclisimizde İlimiz Ayvacık İlçesi Sapanca Köyü, Lapseki İlçesi Yaylalar Karaömerler Kızıldam köyü ve Ayvacık İlçesi Kırca köyü sınırlarında olmak üzere 3 adet RES projesi bulunmaktadır. Ancak bu dosya Çanakkale’de dedikoduların ve bilgi sahibi olmadan her şeye karşı olan bazı çevrelerin kurbanı oldu. Açıkçası şahsım olarak bu karar içime sinmiyor ve konuyu konuşmak bile cesaret istiyor. Mecliste grubu bulunan siyasi partilerde bu konuda irade koymakta zorlanıyor. Söz konusu RES dosyası şimdi yeniden imar komisyonunda ve şirket bir önceki kararımızda eksik bulduğumuz belgeleri tamamlamış halde. Şimdi ne olacak konusu ise belli değil. Meclis Başkanı Meclisi adına konuşamaz. Bizim statümüz Belediye Başkanları gibi değil. Ben konuşmadan ve Meclis karar vermeden karar alan siyasileri de anlayamıyorum. CHP  RES’lere olumlu bakan ve seçimde braşür bastıran bir parti. Mecliste çoğunluğu bulunan partide CHP. Bu konuda grupta fikir ayrılıkları var. Bu fikir ayrılıklarının büyük kısmı söz konusu dosyaya karşı olmak ve RES’lere karşı olmaktan değil,  akçeli işlere bulaşmak ve para dedikodularına kurban edilmek korkusundan kaynaklanıyor. Şimdi bu işin sorumluları olarak karar vermek zorundayız. Siyaset bazen bedel ödetir. Ancak doğru gördüğünü bildiğini savunmaktan korkan insandan da siyasetçi olmaz. Siyasi partilerin sadece Çanakkale Merkez endeksli otoritelerden değil kendi seçim bölgelerinden de RES konusunda fikirler alınarak karar verilebileceğini düşünüyorum. Meclisin aldığı karara da İl Genel Meclis Üyelerinin vereceği oyada herkes saygı duymak zorunda. Bu arada bu konuyu bulandıran ve çevre örgütlerini ateşleyen bir neden de Sayın valinin bu RES dosyası üzerinde ricacı olduğu dedikodusudur. Sayın Vali söz konusu dosya üzerinde en ufak bir yorum yapmadı. Eğri oturacağız doğru konuşacağız. Eleştiri yapacaklara açık açık yol gösteriyorum. Ben bugün bu makamda otururum yarın başka arkadaşım oturur. Görev kalıcı değil. Kaygılarına yenilen biri değilim. İftira atmak karakterimde yok.  Mızlanmak çaresiz kalmak yok. Kendi fikrim ve düşüncem bellidir. Ancak ne grubum adına ne meclis adına karar veremem hatta yorumda yapamam.”
 
SON SÖZLERİ, DİKKAT ÇEKİCİ TESPİTİ;
“ASLA İKTİDAR OLAMAYIZ..!”
 
Çarpıcı ifadeleri ile, haftaya damga vuran sözlere imza atan Göğüsgeren, “Şimdi konuşmamı siyasi CHP’li kimliğim ile tamamlıyorum.
Bugün AKP’nin Türkiye’de kan kaybetmesinin en önemli nedeni CHP’li belediyelerini çalışmalarını engellemeye çalışması, AKP’li belediyelere ayrımcılık yapmasıdır.
CHP’li belediye ekmek dağıtıyor AKP yönetimi engelliyor. Neden? Çünkü ekmeği dağıtan CHP’li belediye. AKP’ li belediye dağıtırsa serbest. Ama toplum eski toplum değil.
AKP seçmeninin düzgün muhafazakarların vicdanı hiç rahat değil. Aynı ANAP ve DYP gibi şımarık yönetimlerin gazabına uğrayan bir AKP hükümeti geriye gidiyor. Bunu niye anlattım Bir CHP’li olarak bizim bundan ders çıkartmamız lazım. Sadece AKP  yapıyor diye eleştirirsek asla iktidar olamayız.” dedi.

Erdem Sürek