GÖZLER İL GENEL’DE, SORU DİLLERDE;;
“YA HERRU, YA MERRU MU..?”
CHP’ DE, GESTAŞ ÇATLAĞI...
Grup kararı alıp, GESTAŞ’ ın Borçlanma istemine İttifak ortağı İYİ Parti ile olur vermeyen CHP’ li İl Genel Meclis üyelerinden bazı isimler, bu gün saat 14.00’ de gerçekleşecek oturum için çarpıcı bir söz etti;
“Alnımızın akı ile çıkacağız..!”
OLAĞAN TOPLANTIDAN, OLAĞAN ÜSTÜ KARAR ÇIKMASIN UĞRAŞI..
Hafta sonu dillenen ve kulaktan kulağa yayılan bir iddiaya göre, Partisinin İl Genel Meclis üyelerinin kapısını çalıp, yaptığı ikili görüşmelerde ‘gür bir ses’ ile grup kararına rağmen; “Evet Verelim” çağrısı yaptığı önü sürülen bir Meclis üyesinin, “Bu uğraşından vazgeç” denilerek iknasına uğraşıldığı edinilen bilgilerden
RES DOSYASI DA GÜNDEMDE…
Olağan toplantıya çağrılan İl Genel Meclisi’nin, Basına kapalı gerçekleşecek oturumunda; ‘Oy birliği’ ile alınan ‘RES’ e RET kararının da yeniden masaya yatırılıp görüşüleceği öğrenildi.
GÖZLER İL GENEL’DE, SORU DİLLERDE;;
“YA HERRU, YA MERRU MU..?”
Bir Meclis üyesinin, ikili görüşmeler yapıp, Partisinin gurup kararına rağmen, ‘EVET VERELİM GİTİN’ şeklinde ‘gür bir ses’ ile çağrı yaptığı iddiası, dikkatleri İl Genel’e ayrı bir yöneltti
Geçen Meclis oturumunda, ‘RES’E ‘RET’, GESTAŞ’ A BORÇLANMA YOK..!’ diyen, Çanakkale İl Genel Meclisi, aldığı çağrı ile bu gün olağan toplanıyor.
Saat 14.00’ de başlayacak oturuma ilişkin, kamuoyunda oluştuğu gözlenen ve yanıtı merak konusuna dönüşen soru; “Grup kararına uyulacak mı?” oldu.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında, Basına kapalı gerçekleşeceği bilinen İl Genel Meclisi Olağan toplantısı için günler önce çağrı alan Meclis üyelerinden birinin, Partisinin gurup kararına rağmen, Meclis üyeleri ile ikili görüşmeler yapıp, ‘Evet verelim gitsin’ şeklinde ifadeyle, gurup kararını delme uğraştığında bulunduğu iddiası, kulislere bomba gibi düştü.
Kamuoyunda da dillenen ve kulaktan kulağa yayılan iddiaya göre, gür bir sesle partili Meclis üyelerine ikili görüşmelerde çağrıda bulunan bir üye; “Ha kiralık, ha satın alma. İhtiyaç ise destek verelim” ifadeleriyle, GESTAŞ’ ın borçlanma talebine olur için, uğraş verdi.
Bunun üzerine, Grup kararına riayet edilmesi için sayısal çoğunluğu elinde bulunduran tarafta, “Alnımızın akı ile bu oturumdan çıkarız. Çıkmalıyız” şeklinde sözlerle görüşmeler yapıldığı da edinilen bilgilerden.
YA HERRU, YA MERRU..!
Gözlerin çevrildiği, kulakların kabartıldığı adrese dönüşen Çanakkale İl Genel Meclisi için, kamuoyundan yükselen bir değerlendirme; “Ya Herru, Ye Merru denilecek yer değil” ifadesiyle geldi.
Ana muhalefet CHP’ nin tabanında yorumlandığı öğrenilen konuya ilişkin dile gelen çarpıcı söz şu ifadeyle geçti;
“Grup kararı dün öyle ise, bu gün böyle denilmeden uygulanmalı. ‘Ne değişti de karar değişti?’ sorusunu akıllara getirecek kararlar alınmamalı.
Grup kararı, kötü bir olasılığın göze alındığını bile bile alınandır. Başta denilen söz; Ya Herru, Ye Merru olmuş ise, öyle de kalmalı”
RET KARARLI RES’ DE GÜNDEMDE..
GESTAŞ ‘a borçlanma oluru vermeyen İl Genel Meclisi’nin, RES dosyası için ise oy birliği aldığı Ret kararının da bugünkü oturumun görüşülecek maddelerinden bir diğerinin oluşu, kamuoyunda tüm dikkatlerin olağan toplantıya yönelmesinin nedenine dönüştüğü gözlendi.
Erdem Sürek