İlçe Müftülüğü ise, sosyal medyadan imam talebi ve atamasının mümkün olmadığını, sözleşmeli imamların yakında köylerde göreve başlayacağını duyurdu.
Bayramiç’ de geçtiğimiz günlerde sosyal medyadan bir İmamın paylaşısı Türkiye gündemine oturmuş, Facebook hesabından;
 'Hayırlı cumalar cuma'mız mübarek olsun. Cumaya gitmeyen erkekler bacımsınız' paylaşımıyla tepki çeken Gedik Köyü İmamı A.Y, sonraki günlerde gerçekleşen soruşturma kapsamında açığa alınmıştı.

Face’ de bu da oldu…
Sosyal paylaşımdaki son nokta, Köy camiine Muhtarca aranılan İmam ilanı ve dilekçe dili de kullanılan sözler.
 Çanakkale' de sosyal medya vakasına bir yenisi yine Bayramiç’ ten eklendi.  Bayramiç ilçesi Saraycık Köyü muhtarı Ramazan Kabakoğlu, imamı olmayan köy camisine, sosyal medya üzerinden imam aramaya başladı.
Caminin iki fotoğrafıyla birlikte bir mesaj yayınlayan Kabakoğlu, "Bayramiç Saraycık Köyü Camimizin imamı yoktur. Camimizin ibadet yapmaya herhangi bir engeli yoktur. Cemaati vardır. Gereğinin yapılmasını arz ederim" sözleri ile de, paylaşısında adeta dilekçe yazmış oldu.
Saraycık köyü Muhtarı Kabakoğlu, “Eski imamımız tayin oldu gitti. Ben de o nedenle böyle bir paylaşım yaptım. Burada imkanımız da iyi. Lojmanımız var. Bir kaç tane telefon geldi. İstanbul’dan Balıkesir’den arayan oldu. Yetkililer, bu ayın 20’sine kadar imam atanacağı da bize iletti” dedi.
 Bayramiç İlçe Müftülüğü yetkilileri ise, sosyal medyadan bu şekilde imam talebi ve atamasının mümkün olmadığını duyurdu.
Müftülük yetkilileri, bu köy de dahil olmak üzere, imam bulunmayan köyler için atamaların yapıldığını, 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle atamalarda gecikmeler olduğunu ancak 10-15 gün içerisinde, sözleşmeli imamların atandıkları köylerde göreve başlayacakları bilgisini paylaştı.
İMAM BAĞLANTILI,  İKİNCİ VAKA…
Bayramiç ilçesinde günler önce bir imamın paylaşısı Türkiye gündemine adeta damga vurmuştu.
İlçeye bağlı Gedik Köyü'nün imamı A.Y., sosyal medyadan, kendisine ait facebook hesabından;
 'Hayırlı cumalar, cuma'mız mübarek olsun. Cumaya gitmeyen erkekler bacımsınız' şeklinde yazmıştı.
 İmam A.Y.'in bu paylaşımını görenler isi, saniyeler içinde tepki göstermişti.
‘Bacımsınız’ sözünün üzerine,  paylaşıyı okuyan vatandaşlardan bazıları yine sosyal medya üzerinden örgütlenip, gelecek cuma namazını Gedik Köyü'nde kılmaya karar verdiklerini duyurmuştu.
Vatandaşların aldığı bu karar karşısında imam A. Y. de sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta bir paylaşım daha yapıp; 'Bu cuma günü tüm dava arkadaşlarımızı Gedik Camisi'ne bekliyorum. Cemaatimiz bol olsun azcık' ifadelerini kullanmıştı.
İlçede o haftaki Cuma namazında olası istenmeyen bir konu oluşmamış ve Facebook hesabından ; 'Hayırlı cumalar cuma'mız mübarek olsun. Cumaya gitmeyen erkekler bacımsınız' paylaşımıyla tepki çeken Gedik Köyü İmamı A. Y. , hakkında sürdürülen soruşturma gereği açığa alınmıştı.
 
 


Kaynak: Haber Merkezi