Ankara garı önünde geçtiğimiz yıl gerçekleşen terör saldırısının yıl dönümünü anan öğrencilerle, karşıt görüşlü gurup arasında çıkan arbede, ÇOMÜ’ yü gerdi.
109 kişinin bombalı saldırı sırasında öldüğü o hain saldırının yıl dönümü nedeniyle Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ nin çeşitli fakülte ve yüksek okullarında  öğrenim gören bir gurup Üniversiteli basın bildirisi okudu.
Anma etkinliği sırasında slogan atıp pankart açmak isteyen guruba karşıt görüşlü öğrenciler de sözlü karşılık verince, olanlar oldu.
Bir anda gerginleşen iki gurup arasında yaşanan arbede de 17 öğrenci göz altına alındı.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu yerleşkesindeki ÖSEM binasında bir grup öğrenci, Ankara garı önünde yaşanan terör saldırısının yıl dönümünü, basın açıklaması yaparak andı ve törerü lanetledi.
Basın bildirisi okuyan öğrenciler pankart açıp slogan atmaya başlayınca yemekhanedeki karşıt görüşlü öğrenciler tepki gösterdi.
Bu esnada üniversitenin güvenlik görevlileri de olaylara müdahale etmek istedi. Bu sırada öğrencilerle güvenlik görevlileri arasında kısa süre bir arbede yaşandı.

YANDAN BOZKURT, ÖNDEN ZAFER
Karşıt görüşlü öğrenciler arsında yaşanan o arbede sonrası gözaltına alınanlardan bir Üniversiteli bayanın, bildik Zafer işaretini yandan gören karşıt görüş savunucusu vatandaşlar, ‘Ülkücü kızları gözaltına almışlar’ tepkisini ortaya serdi.
Kırk Yıllık Zafer işaretinin yandan Bozkurt oluşu, fotoğraf karelerinde böyle ölümsüzleşti.
 
ÇEVİK KUVVET DEVREDE
Olaya müdahale eden polis ekipleri, 17 öğrenciyi gözaltına aldı. Gözaltı işlemleri için gerekli Sağlık raporunun alınması için  17 öğrenci Çanakkale Devlet Hastanesi acil servisine getirildi.
Öğrencilerin, daha sonra sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldükleri bildirildi.
 


Kaynak: İHA